Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
140
61f56849aad5e1c7472c27cbbbc220ca
Tillbaka

Erik Sundin

Hej Erik. Hur står det till med knäet?

– Jo, tack det är ganska bra med knäet. Tyvärr har jag åkt på en liten förkylning istället men det ska inte vara någon större fara inför premiären om det inte blir värre.

Du är ny i IK Sirius. Vad var det som gjorde att du valde att spela i Uppsala?

– Det var flera faktorer som avgjorde till Sirius fördel. Det var ett bra helhetskoncept för mig och min sambo när det gäller bandy, den sociala biten och arbetsmässing. Rent sportsligt ligger Sirius rätt och den sociala biten är av stor betydelse. Jag och min sambo känner folk som bor här sedan tidigare och det underlättar att man kan ha ett liv utanför bandyn. Sen var det också en bra lösning med min anställning. Det mesta finns i Uppsala och det är viktigt.

När det gäller din bandykarriär. Vilka lag har du spelat med?

– Jag är uppvuxen i Sundsvall och började spela i Selånger. Därefter spelade jag fyra år i Falu BS, innan jag återigen började spela med Selånger. Jag har inte spelat med fler klubbar än dessa två innan Sirius.

Men hur kom det sig att det blev just bandy för dig?

– Det var helt naturligt eftersom min pappa spelade. Han har också varit tränare. Jag var med på isen redan som liten. Jag började med knattebandy när jag var sju och på den vägen är det. Det har alltid varit kul att spela och träna. Bandy ger mycket glädje.

Vilka målsättningar har du med ditt spel i Sirius?

– Självklart vill jag utvecklas till en bättre bandyspelare och det kändes helt rätt att komma hit. Att Magnus Berglund tränar Sirius har en stor betydelse och att Eskhult skrev på för Sirius. Det känns väldigt inspirerande att träna och spela med ledare som Magnus och Eskhult.

Ja, under spelet i Svenska Cupen verkade det som om du och Eskhult hittade varandra bra.

– Det är det som är så magiskt. Åker man bara rätt får man bra pass från Andreas direkt på klubban. Helt otroligt häftigt.

Om du jämför skillnaderna mellan att spela med Sirius och Selånger. Vilka är de största skillnaderna?

– Träningsmässigt skiljer det sig inte så mycket, men i Elitserien spelar bättre bandyspelare och tempot blir därefter. Mycket högre tempo här.

Vilket är ditt häftigaste bandyminne?

– Det måste vara då jag spelade i Falu BS och vi slog Villa i en femte och avgörande match, hemma på Lugnet. Det var en enorm stämning på läktarna. Det är hitintills det största jag har varit med om. Jag hoppas att mitt största minne ligger framför mig. Ett SM-guld vore kul!

Nu kommer vi till den sista och mest viktigaste frågan i det här reportaget. Har du något roligt minne från någon träning, läger eller något annat tillfälle som du vill berätta om?

– Ja, faktiskt har jag det. Nu när Pelle Fosshaug har slutat spela så gör Lars Fall allt för att ta över rollen som "Mr Psyko" i svensk bandy. Innan vi gick ut mot Tillberga fick Lars en impuls och slog till kaffetermosen med klubban. Den flög all världens väg. Det var det sista vi såg av den termosen. Vet inte vad han tänkte på.

Hahahaha. Ja, med den roliga historien inifrån omklädningsrummet tackar Hemsidan för intervjun.

 

 

Posten senast uppdaterad 10 nov 2008 kl. 17:37

Annonser


51