Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
718
d136a90053109c8a732bfd721d985947
Tillbaka

Bra prestation men inga poäng i Västerås

Det mesta som hände i matchen hände i början – fyra av de sex målen gjordes under matchens första fjärdedel. Sirius började bäst, och tog ledningen i femte minuten efter ett vackert samspel mellan Kalle Spjuth och Patrik Johansson. Den senare kunde framspelad av den förre sätta 1-0 ifrån ett par meters håll. VSK kvitterade lite slumpartat på en hörnretur och tog sedan i 20:e minuten ledningen efter att Sirius backlinje släppt igenom både en höjdboll från Tobias Holmberg och en genomåkning av Johan Andersson. Sirius kvitterade sedan ganska omedelbart, återigen ett snyggt mål som liknade det första. Kalle Spjuth spelade den här gången fram Werner, mål-Movitz räddade skottet, men Mickelsson var med på noterna och kunde raka in returen.

Den andra halvan av första halvleken bjöds vi sedan på en välspelad bandy med chanser åt båda håll. Men mest åt det blåsvarta, och vi fick se många dueller mellan Sirius anfall och den omutlige Movitz. Hellqvist försökte, Sundin försökte och Mickelsson försökte, men alltid var Movitz där med ett sprattlande ben. Även VSK hade sina chanser, särskilt Micke Carlsson som fick friläge en meter från högerstolpen, vilket dock Säleby lyckades rädda. Nåväl, halvleken avslutades med en lång period av press mot VSK-målet, men så med sekunder kvar på matchuret tappade Sirius bollen på mittplan och åkte på en kontring. Tobias Holmberg kunde på en snygg passning från Micke Carlsson ge VSK ledningen i halvlekens absolut sista sekund. Snöpligt, och sannolikt också avgörande i slutänden.

-         "Vi gör en bra match tycker jag. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna matchen, men vi sätter inte dit dem och det är synd", säger assisterande tränare Olle Gabrielsson. "Det sitter nog i huvudet på vissa, när det går bra rullar bollarna in utan att man behöver fundera på saken, men just nu är det svårare. Deras målvakt gör ju en jättematch, men han får också lättare att komma in matchen när han får göra några enkla räddningar."

Den andra halvleken blev något sämre från Sirius sida, men gick annars i samma stil som den första, ganska öppet, fartfullt och tufft spel, men förvånansvärt dålig utdelning i målprotokollet. En anledning var bra målvaktsspel förstås, från Säleby, men främst från Movitz som fortsatte gäcka Siriusspelarna. Närmast att kvittera kom Mickelsson, efter en slalomåkning ända fram till VSK-målet som avslutades med att bollen rann över kortlinjen, och Werner, som kom helt fri på vänsterkanten men sköt rakt på Movitz. Och så var det hörnorna igen, den här gången skapade man nio hörnor utan att göra mål på någon (över 30 raka hörnor utan mål för Sirius nu). Istället kunde VSK punktera matchen i 87:e minuten, tyvärr snyggt måste man medge, då gamle Ted Andersson åkte upp på högerkanten och snyggt vrickade in bollen till Jonas Nilsson som enkelt kunde sätta 4-2.

Inga poäng nu heller alltså, men skillnaden i prestation jämfört med den eländiga matchen mot Tillberga var enorm. Sirius skapar chanser och är väl så bra som hemmalaget, men saknar effektivitet. Men trots allt kan man fundera på om det nu för tiden verkligen är lättare för Sirius att ta sig an VSK på bortaplan än att ta emot Tillberga på Studenternas? VSK klev till skillnad från Tillberga upp i banan och gav Sirius lite ytor att agera på i anfallsposition, och det är något Sirius verkar vara beroende av idag.

-        "Jo, VSK brukar passa oss ganska bra", säger Olle Gabrielsson. "De brukar bli matcher med högt tempo, och vi har haft det lättare när motståndarna vågar kliva upp och bjuda till. Nu har vi också ändrat om lite och flyttad ned Kalle Spjuth på mittfältet. Vi hoppas att vi ska få mer fart på bollen på mitten och kunna komma framåt bättre även mot lag som backar hem. För vi räknar med att möta många lag som backar hem under de närmaste matcherna."

// Martin Erlandsson Lampa


/


Posten senast uppdaterad 19 dec 2010 kl. 15:58

Annonser


51