Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1824
efb9b3d050a696cfc3ceee9b73081d42
Tillbaka (UPD: 2014-10-11 22:30:15)

#13 dagar kvar till seriepremiären - Intervju med Tobias Andersson inför matcherna mot Start

Tobias har trots sin ringa ålder bott och spelat bandy i flera delar av Sverige. Efter flytten från moderklubben Falu BS säsongen 11/12 hamnade han i GAIS innan det nu är Uppsala och Sirius som är den senaste klubbadressen. 

Efter allt som hände i GAIS med kval och framförallt beskedet om att bandyklubben inte kommer finnas kvar, hur tog det på dig? 
- Det var självfallet riktigt surt. Man vill inte att det är så det ska sluta för en klubb och dess supportrar. Samtidigt måste vi som spelare gå vidare och de flesta hittade en ny klubb snabbt. Jag och Adam kritade på för Sirius vilket har blivit en jätte bra lösning! Men det var ett gött gäng spelare som jag fortfarande har bra kontakt med. 

Göteborg utbytt mot Uppsala, hur trivs du? 
- Jag trivs sjukt jäkla bra över att vara här i Uppsala! Köpt lägenhet, möjlighet att träna bandy på ett professionellt sätt med Relitahallen och gymmet UP som ligger i bra anslutning. Det är som natt och dag mot Heden och isen vi hade där. Kunde stundtals nästan må dåligt av att på elitnivån vi ändå spelar på behöva gå ut och träna på Heden i regn och rusk. 

Nu har det ju varit lite isproblem nere på Studenternas IP där aggregaten inte fungerat optimalt. Isen sägs vara uppe på måndagen den 20:e oktober. Har detta påverkat er något?
- Ingen man går och tänker på när vi tränar i Relitahallen. Jag förväntar mig att isen ligger den 24 oktober så vi kan kicka igång säsongen! Skulle det inte blir det är jag om någon van vid det, så påverkar nog andra mer än mig haha! 

Nummer 13, känt lite som ett nummer som ska innebära otur, inget du tänker på? 
- Nja, jag är inte den som tror på sådant, tur är väll det! Men när jag kom till Sirius fanns det bara 13 eller 20 att välja mellan. Då kände jag att jag hellre tar nummer 13 än 20. Vill ju inte bli en dålig kopia av Andreas Eskhult. 

Joel Wigren nämnde dig som "årets spelare" i Sirius. Håller du med? 
- Haha, nej jag vet inte om han försöker fjäska på mig för att han behöver hjälp att koppla el hemma! Absolut är det kul att höra, sen är det svårt att tycka det personligen men som nämnt tidigare är truppen bra och jag trivs bland gänget. 

Vad är det du behöver förbättra? 
- Vi har i veckan haft personliga samtal med Thony och gått igenom sådana saker. Mitt skott skulle jag gärna se blev bättre. Både kraften och precisionen. 

Vad tippar du att resultatet i seriepremiären med gamla derbykonkurrenten Kungälv blir? 
- Oj, jag är riktigt dålig på att tippa. Självfallet går vi för seger, inget annat räknas! Ska bli kul att möta dem då det är tre gamla lagkamrater som gick från GAIS till Kungälv. 


Tobias Andersson #13
Position: Mittfältare
Född: 1992
Till Sirius: 2014
Moderklubb: Falu BS
Jobb: Elektriker

Imorgon spelar Sirius den första av två matcher mot ryska Start. Lokalkonkurrenten UNIK besegrade under eftermiddagen Start med 5-3. Erik Sundin fortsätter att vara en nyckelfigur i Uppsalalaget efter två mål i dagens tillställning. 

Matchfakta: 
Sirius - Start Nizjnij Novgorod
Datum: Söndagen 12 oktober
Tid: 12:15
Plats: Relitahallen
Gratis entré

Posten senast uppdaterad 11 okt 2014 kl. 22:30

Annonser


51