Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1823
e098e5a1471f44d1e47ff91a7cf170b1
Tillbaka

#17 dagar kvar till seriepremiären - Intervju med lagkaptenen Joel Wigren

Du är ny lagkapten för Sirius inför denna säsong, vad är känslan att få bära det ansvaret?
Man känner sig ärad. Det är ett bevis på ett väl genomfört jobb. Ska dock erkänna att jag blev förvånad när förfrågan kom. Det var inget jag förväntat mig när vi hade ny tränare, till stora delar ett nytt lag med många duktiga ledargestalter.  

Du nämner att du blev förvånad. Tvekade du på att ta kaptensbindeln? 
Nej, jag behövde inte mycket betänketid, det kändes självklart stort och som en utmaning jag ville ta mig an. Jag har i min seniorkarriär inte varit kapten men alltid sätt till att göra min röst och mina idéer hörda. 

Hur skulle du beskriva dig själv som ledare? 
Väldigt lugn och ödmjuk. Jag prioriterar gruppen och strävar mot att ha en så välmående och fungerande trupp som möjligt. Jag fortsätter bara att vara mig själv och agera som en förlängd arm mellan spelare och ledare. 

När vi pratar ledare, hur är det att ha Pierre som tränare istället för lagkapten? 
Den ända riktigt stora skillnaden är väl att han inte är med på isen. Han har växt in i sin roll som tränare väldigt väl och med stort ansvar. Sen är han kunnig kring detaljer i det defensiva spelet och vill hela tiden slipa på saker ska bli bättre. 

Två matcher kvar på försäsongen, börjar ni känna er redo? 
Efter helgens två matcher känns det betydligt bättre. Vi möte två bra ryska lag. Kryssar på lördagen och förlorar sedan mot Baikal. Dock med flaggen i topp. Det tär på kroppen att spela två matcher i högt tempo på mindre än ett dygn. 

Ser man till hela försäsongen har vi blandat högt och lågt. Efter Champions Cup gjorde vi lite sämre prestationer. Matcherna mot SAIK, UNIK och Kalix var inte några höjdare. Vi gör en del bra grejer vi kunde ta med oss men i alldeles för korta perioder av matcherna. 

Ni avslutar nu med dubbelmöten mot ryska Start, vad vet du om laget? 
I ärlighetens namn ingenting. Förutom att Patrik Johansson var i diskussioner med klubben om en flytt dit för ett par år sedan. 

Det har varit lite oklart på vilken position du har hemma. Halva senast mot Baikal. Vart trivs du bäst? 
I matchen mot Baikal fick jag spela halva för första gången denna säsong. Jag har ingen riktig favoritposition utan känner att jag behärskar båda. Patrik och Jakob är känns ganska givna nere på halvorna och har gjort en väl godkänd försäsong. 

Trots att du nu gör din tredje säsong här, vilket få andra i truppen gjort så är du endast 23 år. Hur tänker du kring framtiden och bandyn? 
- Jag har hittat mig själv här i Sirius. Bosatt med flickvän, jobbar och får spela bandy. En bra situation just nu. Sen har jag någonstans i bakhuvudet en tanke på att börja plugga tids nog. 

Vem blir ӌrets spelare i Sirius"?
Svår fråga! Vi har mycket intressanta namn. Tobbe Andersson har varit riktigt bra, en smart spelare som kommer överraska många, det vill jag lova! 

Resultat i premiären? 
- De som följer bandy vet att vi har en tendens att kryssa mot Kungälv. Men vi vill bjuda publiken på en målrik match. 7-3 vinner vi med!  

Sävstaås eller Studenternas? 
- En kall och solig vinterdag på Studenternas är en fantastisk bandyupplevelse. 


Joel Wigren #17
Smeknamn: Wiggo
Position: Mittfältare/halv
Född: 1990
Till Sirius: 2012
Moderklubb: Hamrångefjärden 
Jobb: Airport Staff, säljare Sirius Bandy

Posten senast uppdaterad 7 okt 2014 kl. 20:45

Annonser


51