Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2089
63acffe14850c7ce212c5ec5e0fd9f1c
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2015-12-14 18:51:12)

Foto: Anna Westin

ALM-dagen, en lyckad tillställning.

Speciellt på planen var aktiviteterna många, det var så man vill att det ska vara på Studan, folk och fest. Runt 17:45 delades ytan av på B-plan och gjorde plats för Uppsala konståkningsklubb. Det var ett 20 tal unga som imponerade på mig som inte varit på allt för många uppvisningar. Det var både kul och vackert. Det gör vi gärna om framöver, ja tror även konståkarna tyckte att det var kul att uppträde på vackra Studenternas. Efter uppvisningen passade även isseglarna på att testa isen.

Innan Elitseriematchen inleddes presenteras det bästa vi har på is, Bandykul. Bandyalliansen gör det som är viktigast av ut allt, engagerar oss i våra barn. Strålkastarna släcktes ner, grabbarna från skroten tänder sina stora lastbilar som lyser upp isen. Ett gnistregn skapas genom att man skär i stål, samtidigt glider alla barn in på isen, och de var många. Strålkastarna tänds, barnen står framför oss på huvudläktaren och mottar publikens jubel. Då kommer årets bästa smällare när alla barn gör en raket som flög långt över taken på Studan. 

På bandytorget pågick nu kommersen med korv från Andersson och Tillman, kaffe från Lindvalls och bullar från Trillers. Hur så små barn kan få is sig så stora bullar är en gåta. Varm saft dracks i mängder och det ska vi fortsätta med på något vis. Varm saft ska det alltid finnas på studan. Granar såldes och Old-boys hade Loppis, P-03 laget snurrade på chokladhjulet som hade en ständig skara förväntansfulla ögon på nummerskivan. Skridskoåkarna från Östhammar och Friluftsfrämjandet berättade om sina verksamheter tillsammans med sjöräddningen som visade upp sin svävare. Lion sålde senap och all ordinarie verksamhet fungerade som vanligt.

I stora tältet var det något alldeles extra. Vi hade cirkus från Upplands Ungdomscirkus. Att se bandygubbarnas miner när enhjulingar kom cyklande ute på torget var minnesvärt. Mixen av våran bandy och de här unga artisterna var lysande. Kommunen visade upp sig med arenabygget och Rickard Malmström berättade om sin syn på idrott och kultur. Ett stort tack att ni kom från kommunen, det visar på god vilja. Er närvaron i de här sammanhangen är viktig.

Matchen var givetvis huvudnumret och det var enda på hela dagen som inte gick enligt plan, vi förlorade med 3-4. Surt och synd. Vi får se till att det blir en knall nu på fredag mot Hammarby i stället.

Tack alla ni som ställde upp och var med, ni gjorde dagen. Tack alla ni som genomförde arrangemanget, utan er är vi inget, ni är viktiga. Sist men inte minst så tack till familjen ALM, utan er hade inget av detta hänt. Ni är fantastiska.

/Redaktionen & Bosse Pettersson.

Posten senast uppdaterad 14 dec 2015 kl. 18:51

Annonser


51