Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2075
a89581e5d91024233c390acd2567a002
Tillbaka (UPD: 2015-11-29 13:03:12)

Andra mötet med SAIK för Sirius

Sirius U20 lag har några mycket imponerande säsonger i bagaget, bland annat seger i Svenska Cupen förra säsongen. I år spelar man med ett yngre lag än vad man gjort på länge, och spelet har efter en lång försäsong nu börjat sätta sig.

Vi har pratat med Andreas Heeger, som är en av lagets tränare om hur säsongen har varit hittills och om känslan i laget.
–Vi har spelat tre matcher sedan serien drog i gång. Vi inledde serien med att möta Nässjö hemma, på Studenternas. En match vi förlorade, därefter väntade Villa Lidköping på hemmaplan, som också den slutade i förlust. Vi har försökt hitta vårt spel och komma ihop ordentligt med laget, men det har hackat lite, berättar Andreas.
–I lördags, för en vecka sedan spelade vi mot Villa Lidköping på bortaplan, och tog hem säsongens första seger, matchen slutade 6-10 till vår favör och det var en av de bästa insatser jag sett laget göra någonsin. Det hände något mot i laget mot Villa Lidköping borta, alla spelare var för visso med den matchen. Den stora skillnaden var grabbarnas fokus, det var otroligt fokuserade och gjorde precis vad vi sagt att vi skulle göra. Vi sa att vi skulle prioritera defensiven och spela oerhört tätt, vilket vi gjorde. Fortsätter vi spela på det viset kan vi gå väldigt långt den här säsongen, säger Heeger.

Vad jobbar ni med på träningarna just nu?
–Vi pratar mycket om delaktighet, alla ska vara med och känna sig delaktiga, spelet ska inte bygga på en eller två spelare. Vi tränar därför mycket passningsspel, vi vill sätta fart på bollen och slå enkla passningar i första eller andra läget. En nyckel för att lyckas med detta är att åka mycket skridskor, det avlastar bollföraren som får lättare att hitta olika alternativ. Ett högt bolltempo gör det svårt för motståndarna. Det var precis det vi lyckades göra borta mot Villa senast.
–Vi försöker att kombinera det här med en bra defensiv, där vår backlinje ska ha en stor eloge. Slutligen tränar vi även mycket på fasta situationer, vilket har gjort att vår utdelning har ökat. Men framför allt pratar vi om att ha roligt, alla ska gemensamt se till att vi har en miljö där man känner sig trygg och har roligt, avslutar Andreas.

Det är mycket juniorer uppe i A-laget just nu, hur påverkar det er?
–Det är självklart väldigt kul att juniorerna är uppe i a-laget och får chansen, även om nivån givetvis höjs om alla är med hos oss här i U20. Det viktiga är att vi utvecklar individen, och det gör vi på det här viset. Men vi ska inte glömma bort att det är bra att vara i sin hemmiljö också, och träna på att göra andra bra. Det höjer nivån verksamhet. Jag tycker vi har börjat hitta en bra balans här.

Redaktionen har även pratat med Hannes Skagerlind, lagkapten i Sirius U20, hur går tankarna inför dagens match?
–Tankarna är att det har gått upp och ner för oss hittills den här säsongen, när vi gör det vi ska är vi riktigt bra men när vi inte håller oss till planen är vi inte tillräckligt bra. Gör vi det vi har besämt, då är vi med uppe i toppen av serien. Det gäller att vi kommer ihop som lag och taggar igång. Det är något vi fokuserar mycket på. Vi fokuserar också mycket på defensiven samt att sätta många med i spel. Vi ska göra det som lag, inte som individer, säger Hannes som är lagkapten och Libero i Sirius U20.

Samma fråga som till Andreas, hur ser du på att flera juniorer är med i A-laget just nu?
–Det ger mycket energi, framför när man själv har varit uppe i A-laget och sedan kommer ner till U20. Jag försöker då ta ansvar och vara drivande spelare i U20 och på så vis få med sig alla andra. Det känner jag är mitt ansvar, och alla de andra äldre spelarna i laget. Vi ska få med oss 98:orna och 99:orna i båten och få dem att känna sig trygga. Det funkar bra tycker jag. Det är kul att de yngre visar sig, de vill mycket och är hungriga. De är riktigt duktiga, de är med för att dem förtjänar det. Jag minns väl när jag var i samma sits, är det någon som välkomnar en lite extra och ger en klapp på axeln är det guld värt, säger Skagerlind.

Hur ser du på serien denna säsong?
–Det har tagit bort kvartsfinalerna och har istället semifinaler direkt. Varje match blir ännu viktigare, vilket är kul. Men jag kan tycka att det är en lite oklar satsning från Förbundets sida där man kan döda serien tidigt och matcherna på slutet således blir betydelselösa. Vårt första mål är att komma med bland topp fyra och således nå semifinal, säger Hannes som i laget kallas för ”Hanken”.

Slutligen, om du ska tippa vilka fyra lag som når semifinal, vilka säger du då?
Villa Lidköping, Vetlanda, Sirius och SAIK.

–Vi möter Vetlanda hemma lördag om en vecka och Sandviken i dag. Kommande hemmamatcherna är riktigt bra matcher med bra lag som spelar en kul bandy mot varandra. Vill ni se morgondagens bandyspelare göra upp kan jag varmt rekommendera att se dessa två matcher, avslutar lagkaptenen.

I dag, lördag 28/11, spelar alltså U20 mot SAIK U20 hemma i Relitahallen nu kl 11.45. Kom dit och se framtidens Sirius spela en bra bandy. Hannes vågar till och med säga att det kommer bli roligare än att se herrarna spela.

Vi önskar Hannes Skagerlind och hans lag stort lycka till i dagens match. Har du inte möjlighet att komma dit i dag? Följ matchen på Elitrapport.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 29 nov 2015 kl. 13:03

Annonser


51