Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
583
ed76e7edd2a25bdf1380f6268f3c07ae
Tillbaka

Niklas Hellqvist och Pierre Roos

Annorlunda paketlösning när Berglund löser försvarsfrågan

- Nu har vi kommit fram till en annorlunda och riktigt spännande lösning. Efter att Kyller klargjort sitt beslut har vi haft den viktiga liberopositionen som en av våra fokusfrågor när vi utformat nästa års trupp. Från början har vi sökt en libero utifrån, antingen en etablerad eller en talang som vi kunnat forma och utveckla. Trots intensivt arbete från hela vår rekryteringsgrupp, har vi inte funnit någon som riktigt passat in. Parallellt har en intern lösning vuxit fram som ett allt starkare alternativ. Nu har vi landat och beslutat att;

Vår lagkapten, Pierre Roos kommer att få förtroendet att axla det tunga ansvaret att spela libero. Med Pierres passningsspel, spelskicklighet och stora passion ser vi möjligheter att fortsätta vårt offensiva och konstruktiva blåsvarta spel. Dessutom är förhoppningarna att ”Pirre” tillsammans med hela försvarslinjen kan ta oss ett steg ytterligare i ett mer offensivt försvarsspel. Vi ser redan nu på träningarna att ”Pirre” blivit rejält inspirerad.     

En förutsättning har dock varit att också rekrytera en stark och mer offensiv back. Efter en process som pågått en tid, har vi nu i vår karaktärsfyllda Niklas Hellqvist funnit en lösning som vi tror mycket på. ”Hellka” ska inte spela ett vanligt backspel utan meningen är att vi tillsammans ska forma ett ”Hellkabackspel” där han fortsätter att vara vår blåsvarta krigare nr 1 och där han mer än gärna deltar på offensiv planhalva. Hur mycket och på vilket sätt återstår att se.

Tillsammans med Jocke Boivie kommer m.a.o. de här herrarna att bilda vårt nya centrala försvar. Ambitionen är att det ska bli ett av elitseriens starkaste försvar. Vi tror också att de här förändringarna kommer att göra vårt blåsvarta spel ännu mer sevärt, inte minst för publiken på Studenternas, avslutar Berglund.

Posten senast uppdaterad 28 maj 2010 kl. 07:41

Annonser


51