Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1479
fefcea0f4e4c984f2696159e633c8989
TillbakaKlas Nordström gjorde fyra mål i matchen mot Motala. Foto: Magdalena Carlstedt (UPD: 2013-03-04 14:39:03)

Klas Nordström gjorde fyra mål i matchen mot Motala. Foto: Magdalena Carlstedt

Äntligen seger för Sirius

Efter en mindre bra inledning på kvalserien var Sirius i stort behov av två poäng i hemmamatchen mot Motala, och efter en riktig laginsats där flera spelare höjde sig ett snäpp vann Sirius säkert med 8-3.

Det märks direkt från start av matchen att Sirius har bestämt sig för att inte upprepa senaste hemmamatchen mot Kalix. Man är nu med i närkamperna, går in 100% och pressar framåt. Och detta ger utdelning.

Efter en rad anfall åt båda håll sitter två mål på raken från Sirius; Klas Nordström sätter 1-0 på ett frislag, och kort därefter gör Lars Fall ett riktigt drömmål då han från ca 40 meter från snäv högervinkel sätter bollen i vänstra krysset. Bandygodis på hög nivå. 

Motala är inte ofarliga, men det är Sirius som dominerar och rättvist får nästa mål. 3-0 sitter i fjortonde minuten, återigen av Klas Nordström. Spelet är överlag av högre kvalitet än de senaste matcherna mot Gripen och Kalix. Det Sirius som visat sig under stora delar av säsongen syns nu återigen, åtminstone hittills; flera spelare deltar i spelet och spelar med säkra passningar och trycker på högt upp i banan, istället för att backa hem gång på gång. Självförtroendet är mycket stort.
- Vårt spel har låst sig lite i de tidigare matcherna, vilket varit jobbigt när vi lirat så bra mot många av topplagen efter jul. Det var skönt för oss att lyckas spela ut och lira på det sätt vi vill och kan, kommenterar fyramålsskytten Klas Nordström. 

Efter tredje målet råder dock en period av något lägre tempo. Motala får en del chanser på fasta situationer medan Sirius skapar en del lägen. Men inga bollar sitter och spelet präglas mycket av att Sirius passar runt bollen på egen planhalva. Men på ett frislag lyckas blåsvart till slut vara effektiva. Andreas Eskhult sätter 4-0 och kort därefter står Klas Nordström för en snygg soloåkning efter en fin framåtpassning från Ilja Grachev och sätter enkelt 5-0 bakom Martin Heurlén. 

Motala får några chanser på hörnor innan halvleken är slut, men när domaren blåser av till paus är ställningen rättvist 5-0 till Sirius.

Det ineffektiva Motala är dock desto mer effektivt i början av andra halvlek. Två hörnmål sitter snabbt för östgötarna och Sirius tar timeout. Spelet ser lite stressat ut, och detta förståeligt med tanke på senaste matchens ledningstapp. Men när det viktiga 6-2-målet kommer, ännu en gång av "Klasse" Nordström, på pass från Wigren, känns blåsvart tryggare igen och fortsätter att driva spelet.

Sirius ökar på ledningen till 7-2 genom "Putte" Eidentert, och bara en minut efter gör man en tabbe i försvaret och så gott som serverar 7-3 till Motala. Men detta hindrar inte Uppsalalaget, självförtroendet är på topp och innan matchen blåses av har Niklas Hellqvist gjort ett hörnmål och slutresultatet blir 8-3. 
- Vi krigade hårt och gjorde en grym laginsats. Nu ska vi försöka fortsätta på samma spår, avslutar Nordström.

I och med vinsten leder nu lite förvånansvärt Sirius kvalserien på målskillnad, då samtliga lag har tre poäng. 

Statistik från matchen finns att läsa här. 

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 4 mar 2013 kl. 14:39

Annonser


51