Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
595
1c4f74cbf322961410cdc2a5d255808d
Tillbaka (UPD: 2010-08-17 00:00:52)

Årsmöte Sirius Bandy

Långt borta var vinterns kyla och snö när Sirius Bandy genomförde sitt årsmöte. Mötesordförande Bosse Pettersson ledde mötet med sedvanlig briljans. I verksamhetsberättelsen som följer kan du som läsare få en bild av verksamhetsåret 2009/2010.

Sirius Bandys ordförande Janne Sjonemark poängterade och informerade om ett planerat extra årsmöte i månadsskiftet oktober/november 2010. Syftet är att kunna presentera en organisation och en långsiktig plan för Sirius Bandy. Vid det extra årsmötet görs val till bl.a. ny styrelse. Nu forsätter sittande styrelse sitt arbete med fokus på bl.a. just organisationen.


Verksamhetsberättelse Sirius Bandy 2009-2010


Året har kännetecknats av ett intensivt arbete med att fortsätta utveckla bandysporten i Uppsala. Varumärket bandy uppmärksammas allt mer i olika sammanhang och ger naturligtvis energi till oss alla som älskar sporten bandy. 460.000 unika TV-tittare (SVT) under matchen Västerås-Sirius 10/1 2010 är ett bevis på detta.

Sirius A-lag är naturligtvis en av frontfigurerna i detta arbete. Deltagande i Svenska Cupen, World Cup och i den svenska elitserien har varit fokusområden. Laget gick till slutspel som sjunde lag i elitserien och spelade sedan fyra tuffa och energifyllda kvartsfinaler mot blivande svenska mästarna Hammarby.

Sirius Bandy genomförde en strategikonferens där fjorton av Sirius Bandys nyckelpersoner deltog. Vi kunde där konstatera att Sirius Bandy haft en enorm utveckling totalt sett de senaste 3-4 åren. Publik, omsättning, TV-tittare, antal partners mm. Vi ser bara positiva trender. Framgångsfaktorerna har enligt nyckelpersonerna varit LEDARSKAP – ORGANISATION – RELATIONER. Tittar vi närmare på dessa områden ser vi följande kopplat till verksamhetsåret.

Relationer
Genom hårt och strategiskt marknadsarbete har vi ökat antalet samarbetspartners från ca 100st till ca 650st. Vi har under året genomfört ett antal aktiviteter/nätverksträffar såsom golf (Uppsala GK), kick off i samband med hemmapremiären mot Katrineholm, resor till bortamatcher, Solvallabesök, bandyfinalbrunch mm.  Spelare, ledare och nyckelpersoner har vid ett flertal tillfällen under året i olika former berättat om Sirius bandyverksamhet. Rotary, personalaktiviteter partners, medlemsmöte oldboys är några exempel på detta. Sirius har också initierat och deltagit i möten såsom Svensk Elitbandy (FSE), Elitmöten i Uppsala (de andra elitföreningarna i Uppsala) m.fl. Sirius Bandy har naturligtvis också varit aktiva i Sirius huvudklubb där ordförande representerat klubben. Klubbens hemsida har också utvecklats under året. Här har vi sett ett ökat antal besökare under året. Nyhetsbreven skickas ut kontinuerligt till partners/nyckelpersoner där vi berättar om verksamheten. Sirius Bandy har också varit närvarande vid olika nätverksträffar i Uppsala bl.a. Vakna Uppsala och Relation.

Organisation/Ledarskap
Under året har det blivit allt tydligare att Sirius Bandys hårda arbete kopplat till organisation/ledarskap gett resultat. Det är helt klart att utvecklingen av kanslifunktionen och fast anställd personal utvecklat verksamheten. Marknad där Kaveh Sarvari fortsatt haft huvudansvaret på heltid. Samtidigt har Kaveh samverkat med externa säljare/säljbolag. Ungdom/skolverksamhet har en ungdomskommitté med ordförande Marianne Bergström i spetsen. Det operativa arbetet med denna del har Erik Löhman fortsatt ansvaret för. Vi ser här enbart positiva reaktioner från ungdomsledare, samarbetspartners, IGU, kommun och skola m.fl.
Erik och hans roll är oerhört viktig både på lång och kort sikt. Skolverksamheten växer vilket ställer nya krav på organisationen.

Ekonomi
Under året har vi haft redovisningssupport av Marina Eklund redovisningsbyrå. Därifrån har Annika Södergren kontinuerligt besökt oss vilket organisatoriskt och effektivitetsmässigt har betytt mycket. Vi kan också för andra året i rad uppvisa ett eget positivt resultat. Omsättningen landar på runt 7,9 miljoner och resultatet är 110.000.

Arena
Sirius Bandy har under året genomfört 13 elitseriearrangemang på Studenternas IP. Vi har också genomfört 2 kvartsfinaler mot Hammarby IF. Organisationen runt arenan har fått mycket beröm av domare, publik och media m.fl. Sirius Bandy har tillsammans med restaurang Flustret renoverat det gamla SIAB-tältet. Här har också Hurre och Håkan Zillén Bygg varit mycket behjälpliga. Sirius partners har kunnat nyttja tältet bl.a. som pausaktivitet vilket varit mycket uppskattat.

SM-Final
Sirius Bandy har det gånga året precis som tidigare varit en viktig samarbetspartner till Uppsala kommun kopplat till SM-finalen. Ansvariga från Sirius Bandy, Michael Persson och Linda Persson har tillsammans med ca 200 funktionärer gjort ett fantastiskt arbete.

Bandyhall
Under året har planerna på en träningshall för bandy vuxit fram. Projektgruppen med Folke Bennbom, Håkan Södergren, Andreas Eskhult m.fl. har gjort ett fantastiskt arbete. Nu hoppas vi att alla formella turer ska lösas så att vi kan träna och spela bandy under tak från februari 2011.

Ungdom
Sirius Ungdom har det gånga året haft många lag som har tränat hårt, deltagit i seriespel och haft kul tillsammans på och utanför isen. Sirius ungdomsledare har bidragit till detta med ett hårt och målinriktat arbete för att utveckla och utbilda våra ungdomspelare på alla plan. Sirius ungdom har under året också bedrivit en allt mer omfattande skolverksamhet (Bandy i skolan) med fritids, grundskola och gymnasium.

Sirius Ungdom har det gånga året också genomfört en del andra aktiviteter.  Bollkallar vid A-lagsmatcher/SM-finalerna, försäljning i alliansens rullande kiosk vid tre tillfällen under säsongen och UNT-cupen i mars är exempel på detta.

Bandy i föreningen
Ett par saker som skall framhållas från säsongen är att ett stort gäng killar deltog i Upplands lag U15 i Svenska cup spel, de gick vidare en omgång men tyvärr inte hela vägen. Lika långt nådde de fem tjejer från vårt U13 lag som blev uttagna att delta i Stockholm/Upplands F15 lag. Sirius P12 vann UNT cupen och Sirius P14 vann Skobes Cup i Katrineholm. P13 vann Borlänge Cupen och ur lagen P16 och P15 har 14-talet spelare varit på uttagningsläger till elitläger, tre gick vidare till nästa steg.

Bandy i skolan
Bandyfritids/skridskokul har haft en hektisk vinter. Från januari-mars har ca 3000 barn provat på skridskoåkning i Sirius Bandys regi. Det har varit mycket uppskattat från lärare och fritidspersonal. Detta mycket p.g.a.  mycket duktiga ledare i Uffe Johansson, Sören Olsson, Adam Ryman och Gustav Bergström som har gjort ett fantastiskt jobb. Intresset från skolor/klasser att delta i verksamheten visar på ett behov av att prova på vinteridrott och skridskoåkning. Sirius Bandy har ett år kvar på avtalet med Uppsala kommun kopplat till detta. Ambitionen är dock att detta på sikt ska bli en permanent verksamhet som rullar varje vinter.

Bandygymnasiet och Bandyhögstadiet har precis i skrivande stund avslutat vårterminen och eleverna gått på sommarlov. Säsongen har totalt sett varit bra trots en vinter med sträng kyla och stundtals dåliga väderförhållanden.  Högstadiet som var nytt för i år har verkligen varit en injektion. 20 st killar går idag på Tiundaskolan och har bandy på schemat två gånger i veckan. Otroligt inspirerande att kunna få börja jobba med dessa killar på dagtid. De är verkligen entusiastiska och älskar bandy. Pierre Roos har varit operativ tränare/instruktör och har således hållit i de flesta passen. Till hösten får Bandyhögstadiet tillökning med ytterligare 20 st som börjar bandyprofilen.  En del av dessa elever kommer att gå på Tiunda medans resten kommer att gå på Gottsundaskolan som också startat bandyprofil från och med i höst.

Bandykul
BandyKul slog den gångna säsongen rekord i antalet anmälda barn, närmare bestämt 230 st. Detta är en frukt av att BandyKuls styrgrupp jobbat hårt med marknadsföringen och att BandyKul börjar bli ett känt varumärke i Uppsala. Den kalla vinter som var bidrog också till att fler barn provade på skridskoåkning runt om i Uppsala på olika naturisar. Höjdpunkten under säsongen var avslutningen i mitten av mars där närmare 200 knattar iförda bandykultröjor for fram på isen. Matchspel, hinderbana och skattjakt stod på programmet. En bra avslutning på en bra bandykulsäsong.

Organisatoriskt har Sirius Bandy under verksamhetsåret arbetat enligt följande:

Styrelse;
Ordförande: Jan Sjonemark
Ekonomiansvarig: Urban Förare
Sekreterare: Linda Persson
Ledamot: Michael Pettersson
Adj.Ungdom: Marianne Bergström

Anställda;
Ungdomsansvarig: Erik Löhman
Marknadsansvarig: Kaveh Sarvari
A-lagsansvarig: Magnus Berglund
Säsongsanställd: Johan Westergren

Ungdomskommittén;
Marianne Bergström (ordförande)
Patrick Rönnqvist
Claes Thorén
Mikael Ahlund
Lennart Jacobsson

A-lagskommittén;
Magnus Berglund
Jonas Johansson
Andreas Bomark
Tobias Fors
Mikael Eidernert
Bengt Johansson

Posten senast uppdaterad 17 aug 2010 kl. 00:00

Annonser


51