Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1140
5323fe523d0f1b227871c6f8ea7143bd
Tillbaka (UPD: 2012-02-09 22:30:08)

Berglund inför slutspurten av Elitserien

Sirius jagar slutspelsplats precis som förra året efter en svag start på säsongen, vad beror den svaga inledningen på år efter år?

- Elitserien är betydligt tuffare än den var förr. Därför får vi kämpa i varje match på ett annat sätt än för några år sedan. Sen är det fortfarande så att vi inte är ett etablerat slutspelslag, ännu. Utifrån de resurser vi har, gör vi fortfarande ett gott jobb enligt min syn.

Det är möjligt att vårt engagemang, också i andra viktiga frågor för klubben, kan ha påverkat oss. Jag tänker på omorganisationen som har tagit resurser i anspråk. Att få bort onödiga processer som bromsar, har tagit en hel del tid och engagemang från många. Dessutom har dataintrånget i vintras påverkat oss betydligt mer än vi först trodde. Lägg där till att spelarna i laget lagt ner mycket tid under tävlingssäsongen för få till ett eget omklädningsrum vid Relitahallen. Jag tycker för övrigt att, när vi tog tag i det rejälare, så har trenden varit stabil och stark. Det är därför vi fortfarande har chansen att nå slutspelet.


Lag som Vänersborg, GAIS och Broberg är inblandade i jakten på den sista slutspelsplatsen. Vad talar för Sirius?

- Jag ser det så här; Just nu talar det mesta för Broberg. De leder med fyra poäng och det är fyra matcher kvar. Dom går till slutspel om inte vi gör en heroisk avslutning. Dessutom har vi inte allting i egna händer, vi behöver få andra resultat med oss. Men vi älskar ju att vara i den här typen av skeenden och satsar fullt ut för att ta oss till slutspel, självklart! Blåsvart har klarat av svåra utmaningar förut. Det viktiga är att vi kör för fullt och ser till att få ut maximala prestationer. Vi tror fortfarande på det vi gör och vi lever i en värld där allt är möjligt, nästan i alla fall!
 

Vad krävs av er för att ta er till slutspel?

- En beslutsamhet, inspiration och vilja som kan försätta berg, då finns möjligheten. Vi tar de här matcherna som en åttondelsfinal. En kvartsfinal står på spel. Mindsetet för oss är att vända det till vår fördel. Vi vill spela så länge som möjligt, gärna ända in i mars!


Nu har vi spelat slutspel tre år i rad, känns det som att vi har gått bakåt i utvecklingen om vi missar slutspelet i år?

- Nej det tycker jag inte. Däremot att vi har hämtat andan inför nästa steg.
Vi har bakom kulisserna utvecklat många andra saker i verksamheten som kommer att vara laget tillgodo inför nästa steg. Vi är precis nu på väg att göra precis detta.
Jag har redan innan säsongen gjort klart för alla att det här året är viktigt i det perspektivet. Vi har omorganiserat oss och skaffat oss en ny plattform för att ta det där steget.
Inom kort kommer vi att klargöra vad det innebär, och vad vi menar!

Tack Berglund och lycka till!


Posten senast uppdaterad 9 feb 2012 kl. 22:30

Annonser


51