Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1071
ea95bc43c752ae503864431a8532a81d
Tillbaka

Se Sirius-TV med Andreas Eskhult

Se Sirius-TV med Andreas Eskhult

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Blåsvart kryssade i annandagsderbyt

Hela 6 237 personer hade tagit sig till Zinkensdamm på måndagen för att bevittna matchen mellan Stockholmslaget Hammarby och blåsvarta Sirius. Ett stort gäng Uppsalasupportrar var plats och hördes mycket på läktaren. Med några plusgrader och växlande molnighet var det mycket bra förhållanden och både lagen bjöd på varsin händelserik halvlek. 

Hammarby börjar med boll och känner av läget ett tag innan de skapar sitt första anfall som Sirius backlinje bryter bra. Det är Sirius som får första riktiga läget efter en kontring då Fall gör en fin passning till Mickelsson som dock kommer offside. Efter en rad anfall från två väldigt taggade lag, Sirius framför allt, testar Kalle Spjuth skott. På returen slår Lars Fall in bollen och Sirius har därmed tagit ledningen med 1-0.

Sirius fortsätter trycka på och särskilt Kalle Spjuth och Lars Fall sticker ut, sistnämnde gör bland annat en fin genomåkning över hela planen och passar Broberg som skjuter utanför. Anfallen fortsätter och Sirius är hetast. En snygg pass från Eskhult till Broberg resulterar i 2-0 till blåsvart. Men redan en minut efter det reducerar Hammarby till 1-2, målskytt Jesper Eriksson.

Efter det målet trycker Hammarby på mer och mer mot ett Sirius som tappat lite av sitt lugna, trygga spel. Uppsalalaget samlar sig och passar bollen på egen planhalva och man gör sedan riktigt bra försvarsinsatser mot Hammarbys anfall.

Sirius börjar sedan återigen trycka på och Patrik Johansson gör en fin långpass till Mickelsson som inte gör något misstag utan sätter bollen i mål, ställningen är nu 1-3. Bara någon minut efter är det återigen dags då Kalle Spjuth ökar på ledningen till 1-4. Hammarby tar efter det time out och sedan ser man två ännu mer taggade lag och många anfall skapas. I Sirius fortsätter man med sitt effektiva försvarsspel och särskilt Max Eriksson spelar lugnt och tryggt. Hammarby får nästa mål och reducerar till 2-4, målskytt Robin Sundin.

Sirius har tappat lite efter 1-4-målet och efter Hammarbys reducering är det ett rätt segt bandyspel som syns på Zinkensdamm. Ett misstag av Sirius resulterar i 3-4 då Stefan Erixon slår ett bakåtskott in i mål. Hammarby är farliga de sista tio minuterna och Sirius försvar låter dem komma igenom. Blåsvart har ett par heta chanser men man sätter dem inte och resultatet i halvtid stannar vid 3-4. 

Andra halvlek startar tungt för Sirius då Hammarby får en straff redan efter tre minuter som resulterar i en kvittering för Bajen. Denna halvlek är det Hammarby som dominerar till skillnad från första halvlek då Sirius hade ett stort övertag fram till de sista tio minuterna. Hammarby får chans på chans och är stundtals riktigt farliga och det är väldigt mycket spel på Sirius planhalva; antingen genom Hammarbyanfall eller genom ett defensivt Siriusspel. 

Hammarby kör ett bra passningsspel och Sirius hänger inte riktigt med och det taggade spelet från första halvlek är borta. Det är Hammarby som rättvist gör nästa mål; 5-4 kommer i 78:onde minuten då Robin Sundin sätter bollen i mål. Sirius fortsätter att låta ett aggressivt Hammarby komma igenom. 

Sirius kommer tillbaka i slutet och får några heta chanser, bland annat ett skott i ribban. I 91:a minuten kvitterar man till 5-5 genom Christian Mickelsson och blåsvart får med sig en poäng.

Lars Fall skadar sig i slutet av första halvlek och har ett misstänkt benbrott i handleden, men Fall säger till unt.se att det förhoppningsvis inte är någon fara. 


Matchfakta:
Resultat: 5-5 (3-4)
Publik: 6 237
Hörnor: 10-6
Utvisning min: 45-30
Målskyttar: 0-1 Lars Fall, 0-2 Viktor Broberg, 1-2 Jesper Eriksson, 1-3 Christian Mickelsson, 1-4 Kalle Spjuth, 2-4 Robin Sundin, 3-4 Stefan Erixon, 4-4 Stefan Erixon (straff), 5-4 Robin Sundin, 5-5 Christian Mickelsson. 

/Magdalena Carlstedt


Bilder från matchen, foto Magdalena Carlstedt:

Posten senast uppdaterad 29 dec 2011 kl. 12:58

Annonser


51