Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
672
a4673a46b438ca9a5edac34b9059748c
Tillbaka (UPD: 2010-11-04 14:58:06)

Hörnor straffade Sirius igen

Det enda som skilde mot Bollnäsförlusten var ordningen målen föll i, mot Broberg kom Sirius tillbaka flera gånger om, men förlorade ändå i slutänden.

Den första halvleken var inte precis bandy när det är som roligast. Hällåsen bjöd trots hyfsad väderlek på en riktig mjukostis som inte gynnade snabb skridskoåkning eller passningsspel.

-Vi kunde inte göra upp våran game-plan förrän en halvtimme innan match när vi gick ut på isen, säger Sirius assisterande tränare Olle Gabrielsson. -Men vi var beredda på att isen inte skulle vara bra, faktum är att den var bättre än vad vi räknat med.

Spelet böljade fram och tillbaka, men det skapades inte många chanser tack vare två kompakta försvar. Ett misstag spräckte matchnollan, på en lång långboll från Brobergsförsvaret förlorade Pierre Roos duellen mot Jocke Hedqvist nere vid kortlinjen, och Hedqvist gjorde inget misstag ensam med Säleby. Hedqvist utökade sedan till 2-0 genom det första av många hörnmål.

För Sirius del såg det lite trögt ut, man åkte fast i det kompakta Brobergsförsvaret och tvingades till avslut på distans. Det såg mörkt ut, fram till halvlekens sista sekund, då Patrik Johansson skrinnade loss på högerkanten, fick bollen förbi ett gäng försvarare i målområdet, och Sundin kunde raka in reduceringen.

Sirius gjorde sedan en riktigt stark andra halvlek, som präglades av att Broberg under största delen av tiden låg i ledningen, vilken man försvarade med att dra ned tempot till ett minimum, medan Sirius fick jaga. En kvart in på halvleken exploderade matchen, först utökade Broberg ledningen till 3-1 på – just det – hörna. Omedelbart reducerade Sirius genom ex-Brobergaren Per-Johan Wikström, som efter att Brobergsförsvaret givit bort en långboll lyckades lirka in bollen bakom Wasberg ur en märkligt liten vinkel. Och så direkt kom kvitteringen, Sirius stal bollen på ett ganska bryskt sätt från en gul back, och Broberg borde väl antagligen ha fått ett frislag på köpet. Men det fick man inte, istället gick bollen fram till Eskhult som satte kvitteringen. Uppryckningen gav Sirius råg i ryggen, och nu var det blåsvart som skapade chanserna. Men då tog Broberg fram sitt gamla vanliga vapen, den här gången behövde man visserligen en retur, men ännu ett hörnmål alltså – den här gången genom Jonas Nygren, efter att Hedqvist skjutit.

-Vi spelar ett lågt försvarsspel, och en konsekvens av det är att vi ofta släpper till många hörnor, säger Olle Gabrielsson. -Sen är det inte så mycket man kan göra om skottet sitter i nättaket, vi vet att Hedqvist skjuter fantastiskt bra, vi försökte förstås rikta in oss på honom. Det gör förstås alla lag, men han lyckas ju ofta göra mål ändå.

Skam den som ger sig, Sirius jobbade sig tillbaka i matchen och kvitterade ännu en gång med 13 minuter kvar. Denna gång kom det något tursamt på ett frislag som Mickelsson via en Brobergsspelare slog i mål. Även denna gång fick Sirius ny energi genom målet, och Patrik Johansson var nära att komma helt fri, men fick bollen lite för långt ifrån sig. Men så kontrade Broberg, Säleby räddade skottet men lämnade retur, och i det läget lyckades domare Fager, som tidigare under matchen blundat för allt, inklusive en bentackling på en Siriusspelare i Brobergs straffområde, upptäcka att Joachim Boivie täckte målet med ett knä i isen. Spelsabotage alltså, och därmed fick Broberg och Hedqvist chansen att avgöra på straff. Vilket han såklart även gjorde.

Så fick Sirius än en gång åka hem ifrån Hälsingland med en hedersam förlust i bagaget, och sådana är ju inte det roligaste. Men det finns mycket att ta med sig även denna gång. Även om det inte ser så ut när man tittar i tabellen så är ju detta en oerhört bra säsongsinledning av Sirius, då man redan avverkat tre av de svårare uppgifterna under säsongen. En fjärde kommer på onsdag om en vecka – läge för folkfest på Studenternas då svenska mästarna tar E4:an norrut för ett laddat derby.

-Vi känner att vi har spelat två riktigt bra matcher mot två fantastiskt starka hemmalag, säger Olle Gabrielsson. -Det finns mycket att ta med sig från det här, igår gjorde vi en förändring på mittfältet i halvtid, vilket gjorde att Patrik Johansson kom med mycket mer i spelet. Vi letar alltid efter ett spelsätt som kan ta fram individens kvaliteter, och det kommer vi att få nytta av framöver.

Matchfakta:
Broberg-Sirius: 5-4 (2-1)
Hörnor: 9-6
Utv min: 15-30

Siruspoäng i matchen (mål, assist):
Eskhult 1+1
Mickelsson 1+0
Sundin 1+0
Vikström 1+0
Johansson 0+1
Werner 0+1

/ Martin Erlandsson Lampa

Posten senast uppdaterad 4 nov 2010 kl. 14:58

Annonser


51