Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
367
b7763387c99751c9730991e35b50ada2
TillbakaSirius jublar ikapp! (UPD: 2009-03-10 14:56:03)

Sirius jublar ikapp!

Dagen efter... Del 2

När vi pratar med Berglund och Söderman återkommer de ofta till det som de benämner utbildning. - Vi ska utbilda bandyspelare och de ska komma till en klubb där vi alla har roligt, har samma höga ambitioner med sitt bandyspelande, har de bland annat sagt. Det handlar mycket om strategier och målbilder. Inom pedagogiken brukar man ibland återkomma till att det är viktigt att ha tydliga mål och modeller samt att vara konsekvent i det man gör. Det är mer viktigt än val av metod.

Kanske är det lika enkelt inom bandyspelet? Jag vet egentligen inte riktigt vad det är som har hänt förutom att jag kan se att det finns en tydlig idé i spelet och att grabbarna har ett enormt självförtroende i det de gör. Det är tur att Siriusspelarna förstår Magnus Berglunds cirklar och pilar som är uppritade på ett blädderblock. Själv gör jag det inte och det är inte heller att begära. Jag ser vad som händer på plan och är helt nöjd med det.

Igår (och inte bara igår, utan mestadels under hela säsongen) såg vi Siriusspelare med stort självförtroende. De vågade hålla i bollen, spela sig ur situationer, komma med rätt timing vid brytningar och överlämningar till egna spelare, gå till anfall när möjligheterna kom. Nu har Sirius vunnit en match i Edsbyn och vad är det som säger att de inte kan göra det igen? Likaväl som Sirius kommer stärkta ur den senaste matchen, måste Edsbyn fundera över vad som gick snett. De hade 1 – 0 i matcher och med två hemmamatcher på sin sida så skulle de göra processen kort med Sirius, för i Dina Arena hade de inte tappat en enda poäng under hela säsongen.

Att Edsbylaget är effektivt på hörnor kan vi utläsa ur statistiken. Var fjärde mål som Edsbyn gör, blir till på hörna. Edsbyn spelar mycket på att få till hörnor och varför ska de inte göra det? Varje hörna är en klar målchans för dem. Det var också vackert att se Liw och Hellmyrs igår. Men det var ännu vackrare att se Rosendahl och Eskhult. Super-Sälen var magnifik, likaså hela backlinjen med Roos, Kyller, Boivie och halvarna Rosendahl och Werner som kämpade och slet för att mota edsbyspelare från straffområdet. Sen måste vi fortsätta med att hylla spelarna som spelar på mitten, det vill säga Sudden, Mr Maximus (Hellqvist), Nilsson och Wiberg. Sist har vi självfallet anfallet som slet. Broberg och den numera, av UNT, försvenskade finnen Larsson samt Mayborn. Alla dessa spelare är våra blå-svarta hjältar.

…” Ikväll tar vi över stan. Ifrån Renbron till Schenströmsplan. Om det inte passar herrn, se då till att ha dörren stängd, för ikväll, ja ikväll tar vi över stan”… Handlar väl egentligen om Bollnäs men känslan är densamma. I morgon tar vi återigen över Edsbyn.

Posten senast uppdaterad 10 mar 2009 kl. 14:56

Annonser


51