Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2602
ea77bdc50d22e5db6e33b599c8ec54dd
Tillbaka (UPD: 2018-10-19 13:25:28)

De tar över ansvaret för Bandygymnasiet

Efter flera år på Bandygymnasiet avslutade Pierre Roos i somras sin tjänst som instruktör. Nu är det klart att det blir Siriusprofilen och den förra A-lagstränaren Olle Gabrielsson som tillsammans med den nuvarande A-lagsspelaren Teemu Määttä ska leda bandygymnasiet. 

- Jag är enormt nöjd med den här konstellationen. Teemu har varit igång sedan terminsstart och bidrar stort med sitt driv och sin kunskap inom träning. Han vet vad som krävs för att bli en bra bandyspelare, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson och fortsätter:

- När det för en stund sen även blev klart med Olle föll den sista viktiga pusselbiten på plats. Olle är duktig i den personliga kontakten och har en fin förmåga att nå fram med sitt budskap. Det känns både glädjande och inspirerande att återigen få arbeta med Olle, säger Jimmy Helmersson.


Teemu gör sin tredje säsong i Sirius och börjar känna sig hemma i klubben såväl som i staden.
- Uppdraget är jättespännande och jag är taggad till att börja den här roliga resan med killarna. Min roll är att ge eleverna möjlighet till individuell utveckling och ha fokus på de saker som de inte hinner träna så mycket under deras lagträningar. Jag hoppas att jag kan tillföra alla elever möjlighet att utveckla sig själva. Min största kunskap ligger i skridskoåkningen och passningsspelet och där tror jag att jag kan bidra med en hel del, säger Teemu Määttä.


Olle Gabrielsson arbeta deltid med bandygymnasiet och fortsätta sitt uppdrag på Rosendals gymnasium.
- Med mer än tio års erfarenhet dels som gymnasielärare men även som elitbandytränare upplever jag några saker extra viktigt. Tittar man på ämnets syfte samt vad som står i kunskapskraven för de olika kurserna som innefattas av specialidrott kopplat mot bandy så blir det också väldigt centralt.

Jag vill att man efter tre år på bandygymnasiet skall kunna:


* Sätta personliga mål som är direkt anpassade efter var man är och vad man vill.

* Kunna planera sin träning efter målen som är satta.

* Genomför träningen på ett bra sätt som främjar uppsatta målet.

* Ha tillräcklig kunskap för att kunna utvärdera sina mål och sin egen träning.


Lär man sig detta kommer man kunna äga sin egen utveckling, man kommer ha kunskap om vad man är bra på men även vad man behöver förbättra samt vilka metoder och teorier som man då skall tillämpa, säger Olle Gabrielsson och fortsätter:

- För att nå hit så krävs det inte bara en mängd praktiska träningspass, det krävs också individuella samtal där eleven får möjlighet att diskutera och bolla idéer om träning men likväl om rent bandytaktiska moment. Man kommer under årskurs 1 ha mer samtal, handledning och stöd i denna centrala del och allt eftersom kurserna går få äga ansvaret mer själv, avslutar Olle Gabrielsson. 


Den 25 oktober kl. 18.00 hålls det en informationsträff för elever och föräldrar som ska söka till nästa läsår. Träffen hålls på IFU Arena.


/Redaktionen Sirius Bandy

Posten senast uppdaterad 19 okt 2018 kl. 13:25

Annonser


51