Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2451
aece1dbb4e3e4e8ac4498b93bd283c40
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2017-09-14 10:26:24)

Foto: Anna Westin

”Det är häftigt att se våra yngre spelare”

Inför gårdagens match tvingades flera ordinarie spelare lämna återbud pga. sjukdom. Även lagkapten Lars Fall, som stukade foten under tisdagsträningen, stod över matchen mot IK Tellus. I hans ställe klev junioren Samuel Heeger in.

- Det var kul att man fick chansen att starta och jag tycker det kändes bra för att vara första riktiga matchen för säsongen, säger Samuel Heeger.

Samuel Heeger fick alltså gå in som halv, på en nygammal position.

- Jag har spelat halv tidigare men har spelat mittfältare senaste åren. Den senaste tiden har jag spelat halv på träningarna så jag har hittat tillbaka till det en del iaf, säger Samuel Heeger.

Bland juniorerna gjorde Jonas Spinord A-lagsdebut och Oscar Qvist gick in och ersatte Stefan Tranblom i backlinjen som dragit på sig en förkylning.

- Jag tycker defensiven fungerade bra främst i första halvlek då vi inte släpper till mycket chanser alls. Det blir enklare att försvara när alla tar jobbet i defensiven som igår, säger Oscar Qvist.

Det var en stark defensiv som tog udden av IK Tellus anfall.

- Jag är nöjd med min egen insats och får bra hjälp av både Johan (Hydling) och Victor (Lundberg) där bak och även Jakob (Jenefeldt) vilket gjorde det mycket enklare för mig, säger Oscar Qvist.

Gårdagens seger var andra raka segern på försäsongen för Sirius.

- Jag tycker att vi gör en bra match, främst första halvlek där mycket av de linjer vi jobbade med förra säsongen känns igen. Vi vill vara tydliga i vår spelidé och då ska de även vara lättare att komma in i vårt spel, säger Olle Gabrielsson och fortsätter:


- Janne (Rintala) gjorde debut igår och Kalle (Mårtensson) gjorde sin andra match, det kändes inte som att vi bara har haft 4-5 gemensamma pass tillsammans på stor bana, utan fler. Sedan tycker jag att det är häftigt att se våra yngre spelare. Samuel Heeger går in och spelar istället för Lars Fall på halven och gör det väldigt moget, han spelar stort och tydligt. Oscar Quist vikarierar på Tranbloms backplats och gör det resolut och stabilt. Ludvig Jonasson står i kassen och sprider en stor trygghet i sitt agerande som smittar av sig på försvarsspelet, säger Olle Gabrielsson.

Missa inte nästa match


Sirius Bandy - Broberg/Söderhamn

Torsdag 21/9 kl. 18:30 (Relitahallen)


_________________________________________________________________________

Johnny Helmersson

Posten senast uppdaterad 14 sep 2017 kl. 10:26

Annonser


51