Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
489
b8f1d96c854a1d29951b0704ad8033fb
Tillbaka

Foto: Palle Edström

Det var en bländande vacker vinterdag vid Vänerns strand

Det var en bländande vacker vinterdag vid Vänerns strand, solen strålade över ett snövitt islandskap. Nåja, de meteorologiska förhållandena spelade mindre roll, då matchen spelades i Lidköpings nybyggda hall, som till denna match användes för blott andra gången. Läktarna var välfyllda och publiksiffran uppnådde fina 3500. Den första halvleken var som sagt väl godkänd från Sirius sida; man spelade inspirerat, uppträdde disciplinerat och var effektiva framåt. Efter att lagen känt på varandra under den första kvarten och missat ett par chanser vardera smällde det till tre gånger på kort tid. Det var Andreas Eskhult som först skrev in sig i målprotokollet genom ett välplacerat skott vid stolproten ifrån straffområdeslinjen. Villa replikerade snabbt då Henrik Larsson fick åka igenom ett ganska passivt Siriusförsvar på högersidan. Sirius var sedan ännu kvickare med att återta ledningen, då Christian Mickelsson tog emot en långpassning på högerkanten, bröt in framför mål, och satte bollen bakom Berggren i Villamålet. Villa tuggar sig efter detta långsamt in i matchen, men så här långt är Sirius försvarsspel fläckfritt, och det är endast på de rena bjudningarna som Villa skapar sina chanser. Upprinnelsen till Villas kvittering var just en sådan bjudning, som resulterade i en straff för hemmalaget. Jakob Säleby i Siriusmålet stod för en fantastisk räddning i krysset, men på den efterföljande hörnan hittade Jesper Bryngelsson luckan i Siriusmuren och kvitterade därigenom till 2-2. Sirius fick sedan en jobbig avslutning på halvleken med både Erik Sundin och Joakim Boivie på botbänken, men man redde ut stormen och kunde gå till halvtidsvila med en bra insats i ryggen.

Tyvärr räckte bensinen bara i 45 minuter idag, för den andra halvleken blev en riktigt trist historia med Siriusögon sett. Villa imponerade kanske heller inte så otroligt, men deras fruktade offensiva trio Bryngelsson-Andersson-Andersson utgjorde den stora skillnaden mellan lagen. I synnerhet den sistnämnde Andersson, med förnamnet Daniel, hade en bra dag. Villa gick snabbt ifrån till 4-2; vid det första målet kom Daniel Andersson ren på högerkanten och passade in till en ensam Bryngelsson framför målet. Det kan dock sägas att såväl Andersson som Bryngelsson fick bollen i misstänkt offsideposition, vilket den assisterande domaren möjligen hade upptäckt om han varit i närheten av situationen. 4-2 gjorde Daniel Andersson helt ensam ifrån högerkanten ett par minuter senare. I och med detta försvann gnistan hos Siriusspelarna, och för den delen ur matchen överhuvudtaget. 5-2, som skulle komma att bli matchens sista mål, kom redan i den 65:e minuten, även denna gång ett solomål från Daniel Andersson som alldeles för enkelt fick åka igenom hela Siriusförsvaret. Det dröjde sedan ända till övertidsminuterna innan Sirius skapade sin enda chans i den andra halvleken, Mickelsson kom ren med Berggren som dock lyckades hindra Sirius från att putsa siffrorna. Fast det ska nog erkännas att Villa var betydligt närmre att utöka än vad Sirius var att reducera.  

Villa är utan tvivel en av seriens svåraste motståndare, och resultatmässigt är siffrorna ingenting att skämmas över. I synnerhet var Sirius första halvlek ett kliv framåt. Däremot kan man inte vara riktigt nöjd med hur lite Sirius skapade framåt, det fanns inte tillräckligt med fart och vilja, och Villas försvar neutraliserade Siriusanfallet ganska enkelt. Försvarsspelet satt i stort sett där det skulle, möjligen kunde man även tycka att respekten för Daniel Andersson var lite väl stor från och till. Bortaspelet är alltså fortfarande inte vad det skulle kunna vara, men man får också komma ihåg att Villa på bortaplan är en av de svåraste uppgifterna att ta sig an i årets elitserie.

/Martin Erlandsson

Posten senast uppdaterad 4 jan 2010 kl. 13:45

Annonser


51