Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1847
0ff5d56168905407dc456a59bf0e3e7a
Tillbaka

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Dramatisk premiärmatch mot Kungälv gav delad poäng

Vid avslaget kl. 19:07 föll regnet kraftigt över Studenternas IP. Sirius såg minst påverkade ut av detta och inledde matchen start och dominerade de första 20 minuterna. Anfallsspelet på kanterna var framgångsrik och både Joel Wigren och Jakob Jenefeldt hade flertalet bra uppåkningar. 

Kimmo Kyllönen, som gjorde en helt strålande match och i andra halvleken skulle rädda kvar Sirius i matchen vid flertalet tillfällen har förutom snabba reflexer en erkänd kastarm. I den 26 utnyttjades den när Hammarström helt friställdes. Ensam med målvakten gjorde Hammarström inga misstag och kunde efter en liten kroppsfint slå in bollen i mål. 

Efter målet tappade Sirius stora delar av sitt spelövertag och Kungälv kom in allt mer i matchen. Ett par minuter innan halvtidsvilan hittade Ted Skoglund fram till Simon Artig som på distans fick på ett skott som letade sig in i mål bakom Kimmo. 

Patrik Johanssons comeback mot det gamla laget kunde ha blivit en riktig succé. Efter en soloåkning längst högerkanten och iskallt rundade målvakten lyfte Patrik bollen precis utanför den bortre stolpen till publikens förtvivlan. Ett mål som kunnat kandiderats till "årets mål" på Studenternas. 

I halvtidsvilan avtog regnet men den kraftiga vinden fortsatte och gjorde nu att Sirius fick kämpa i motvind under den andra halvleken. 

Medvinden Kungälv fått med sig hade gett nya krafter och Göteborgslaget skapade flera chanser men Kimmo som höll absolut toppklass under hela matchen rädda Sirius gång på gång. Men i den 59 minuten efter att först ha räddat ett friläge kunde rutinerade Ted Skoglund slå in 1-2 målet. Sirius som inte producerat mycket tog en välbehövlig time out för att prata ihop sig. Istället för en kvittering kom ytterligare ett bakslag när Kungälv på en hörna 
utökade till 1-3. 

Ett tuff underläge för Sirius, men så i den 80e minuten hittade två av årets nyförvärv varandra. Mattias Widén lirkade fram en boll till Adam Rudell som gjorde sin försvarare innan han fri mot målvakten placerade in 2-3. Ett jubel som både på läktarna och nere i avbytarbåset gav hopp om mer. 

Kungälv tog snabb därefter sin time out för att lugna ner laget och hitta sina positioner men Sirius fortsatte sitt offensiva spel och skapade flera hörna. Både hörnorna och många av Joel Wigrens skott lämnade dock mer att önska. 

Matchen var påväg in på övertid när Ilja Grachev, nästan liggande får upp bollen i luften. Adam Rudell får på ett otroligt sätt med sig bollen, petar den förbi sin sista försvarare och med en enorm vilja hinner upp bollen innan utrusande målvakten. Med en klubbspets på bollen, slås bollen förbi Thimfors i Kungälvmålet och kvitteringen var ett faktum. 

Sirius gav sig inte där utan öste på för ett seger mål och med en minuters övertid kvar på hörna var det inte långt borta när bollen hittade stolpen istället för nätmaskorna. Slutresultatet skrivs till 3-3. Delad poäng, ännu en gång mellan Sirius och Kungälv. 

Matchfakta: 
Sirius - Kungälv 3-3 (1-1)
Målskyttar Sirius: Adam Rudell 2, Mattias Hammarström
Hörnor: 8-11
Utvisningsminuter: 0-10

Nästa match: Sirius - Broberg/Söderhamn, onsdagen 29 oktober kl. 19:00 
Varmt välkomna! 


Posten senast uppdaterad 28 okt 2014 kl. 13:50

Annonser


51