Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1489
3142e38810078004d5316925e1b6efbd
Tillbaka

Sirius jublar framför publiken. Foto: Kenta Jönsson

Sirius jublar framför publiken. Foto: Kenta Jönsson

(Klicka för att visa bilden i fullskala)

Elitseriekontrakt säkrat för Sirius!

För att säkra elitseriekontraktet var Sirius tvungna att vinna eller kryssa. Man hade råd att förlora om matchen mellan Motala och Kalix slutade oavgjort, eller att Motala vann. Men Sirius hade avgörandet i egna händer, och matchen som spelades på Studenternas söndagen den tionde mars var kanske en av de mest dramatiska någonsin på den arenan.

Sirius får första målet i matchen då Vänersborgssonen och forne Gripenspelaren Alexander Mayborn får näta i hans sista match i blåsvarta tröjan. Kort därefter kvitterar Gripen, något som visar sig vara en fortsatt tendens i matchen; kort efter att Sirius gör mål är västgötalaget framme och kontrar.

Det är Sirius som driver spelet. Chanser på chanser skapas men bollen vill inte in i mål, trots flera frilägen. Desto mer effektiva är Gripen som får i stort sett hundraprocentig utdelning. 1-2 kommer strax innan halvlek och Sirius får kliva ut i paus med numerärt underläge. Sirius är i detta läge kvar i elitserien, men endast på målskillnad. 

I andra halvlek åker Sirius ur och tillbaka till elitserien nio gånger (!). Tendenserna är fortfarande att det är Sirius som skapar mest och håller taktpinnen. Efter många försök kommer till slut ett viktig kvitteringsmål genom Ilja Grachev. Sirius fortsätter skapa lägen på lägen, men Jon Karlsson i Gripenmålet gör en kanonmatch. Så även Jakob Säleby ska tilläggas.

Gripen är som sagt effektiva i denna match; efter en rad missade Siriusavslut tar Gripen ledningen i 75:e minuten då Fredrik Källqvist sätter 2-3, och Sirius begär time out. 

De sista tjugo minutrarna av matchen är otroligt dramatiska. För att Sirius ska säkra elitserieplatsen måste de kvittera, eller hoppas på att matchen mellan Motala och Kalix slutar oavgjort, eller att Motala vinner. I detta läge står det 5-5 i den matchen, vilket betyder att Sirius trots underläge är kvar i elitserien. Och när Sirius gör 3-3 i 85:e minuten genom Viktor Broberg är det desto mer säkert. Men Kalix tar ledningen med 6-5 samtidigt som Fredrik Källqvist gör ännu ett mål för Gripen och återtar ledningen med 3-4, vilket betyder att Sirius i 86:e minuten är ur elitserien.

Då händer det. Domaren blåser straff för Sirius i nittionde minuten. Och då kliver han fram; Pierre Roos smäller in bollen rätt i nättaket, och bara någon minut senare blåser domaren av matchen. Sirius klarade det. Det blir elitserien även nästa säsong för Sirius Bandy.

Tack till alla supportrar, Västra Sidan och övriga i och runt föreningen som stöttat laget till denna bedrift!

/Magdalena Carlstedt 

Posten senast uppdaterad 12 mar 2013 kl. 09:25

Annonser


51