Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2178
639beeb7f3e0ab030f2bfa14c875d2a9
Tillbaka (UPD: 2016-03-08 14:16:15)

Elitseriekval - Inför Boltic-Sirius

Patrick Eidenert som fick matchstraff mot Tillberga fick två matchers avstängning och spelar således tyvärr inte dagens heller. Både Jonas Eklund och Johan Jansson Hydling tränade i går men vem av dem som spelar är ännu inte bestämt då de båda behöver känna efter hur kroppen mår, Johan efter sin hjärnskakning mot Ljusdal borta och Jonas efter höftskadan senast mot Tillberga hemma. Junioren Nils Bergström åker med till Karlstad, om det blir spel för honom är inte bestämt än. Det beror på skadeläget.

Sirius åker med ett stort lag i dag, vilka som spelar är ännu inte bestämt.

Målvakt: Henrik Kjellsson
Försvarslinje, från höger: Joel Wigren, Jonas Eklund eller Johan Jansson Hydling, Victor Lundberg, Daniel Bärneskär, Jakob Jenefeldt
Mittfält: Mattias Widen, Tobias Andersson, Jimmy Lindgren
Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja
Vid sidan av planen finner vi Tobias Engstrand, Joonas Peuhkuri, David Thorén (junior), Nils Bergström (junior) och Gustav Holmgren (reservmålvakt). 

Vi har pratat med huvudtränare Mats Söderman inför kvällens match.

Hur gärna vill ni vinna i kväll?
–Vi kommer göra allt vi kan för att göra en riktigt bra prestation i kväll, gör vi det ska det förhoppningsvis resultera i en seger. Grabbarna är laddade och vi har haft bra samtal i laget, senast i går kväll efter träningen, säger Mats.

Vad gör ni för att lyckas med det?
–Varje spelare började sin uppladdning redan i går i samband med träningen. Det är lite olika hur de bäst förbereder sig, och det är upp till var och en att gå in i bubblan och komma så bra förberedd som möjligt till matchen. Vi kommer försöka plocka fram känslan vi hade senaste mot Tillberga på hemmaplan (4-4), vi hade en riktigt bra inställning då. Lyckas vi plocka fram den kämpaglöden i kväll vinner vi, säger Söderman.

Ni vann med 8-1 senast, hur påverkar det matchbilden i kväll?
–I dag är det en ny match, men nya förutsättningar. Det stod 3-1 efter första halvlek senast, och det resultatet var vi tacksamma för, det kunde lika gärna ha stått 3-3. Vi ska absolut inte underskatta Boltic på något plan, de är duktiga och vi behöver gå in helhjärtat om vi ska vinna i kväll, bara för att det slutade med betryggande 8-1 senast är det inte givet att det gör det i dag.

Hur mycket av kvällens match avgörs av lagens inställning?
–Oj, det är en enorm mental kamp i en sådan här match. Boltic har fortfarande en chans att ta sig upp i elitserien eftersom de vann senast mot Ljusdal, så de kommer garanterat gå för full maskin. Som jag sa tidigare, vi behöver plocka fram samma inställning som vi hade mot Tillberga i fredags, då vinner vi, avslutar Söderman.

Vi önskar Mats Söderman och laget stort lycka till i kvällens match mot Boltic.

Matchen i dag, tisdag 8/3 är kvalseriens femte match. Om ni inte har möjlighet att vara på plats i Karlstad i kväll kan ni i vanlig ordning följa matchen via UNT:s direktrapportering på www.unt.se/sport alternativt klicka in på elitrapport.se och följa matchen mål för mål. Nästa match i kvalet är sedan hemmamötet mot Ljusdal hemma på Studan. Säsongens sista match.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 8 mar 2016 kl. 14:16

Annonser


51