Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2168
a128f002e207a5d172c58c95c58727fe
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-02-28 12:02:32)

Foto: Anna Westin

Elitseriekval - inför Sirius-Boltic

Boltic fick en tuff start på kvalet med storförlust med glödheta Tillberga. Matchen slutade 2-10 på Tingvalla Isstadion. Sirius å andra sidan gjorde en stark andra halvlek och besegrade Ljusdal med 2-5. Stor matchvinnare, finländaren Markus Kumpuoja som gjorde hela fyra mål. 

Sirius lagkapten Johan Jansson Hydling fick en hård smäll mot huvudet i inledningen av matchen mot Ljusdal och spelade inget mer efter det. Johan har drabbats av en hjärnskakning och missar därför dagens match. Daniel Bärneskär och Jonas Eklund bildar därför backpar med Victor Lundberg som spelar libro i vanlig ordning. Victor tar också kaptensbindeln denna match när Hydling saknas. Jimmy Lindgren är tillbaka i truppen efter en längre tids sjukdom och inleder på bänken. 

Dagens laguppställning:

Målvakt: Henrik Kjellsson
Försvarslinje, från höger: Joel Wigren, Daniel Bärneskär Victor Lundberg, Jonas Eklund, Jakob Jenefeldt
Mittfält: Mattias Widen, Tobias Andersson, Patrik Eidenert
Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja
Vid sidan av planen finner vi Tobias Engstrand, Jimmy Lindgren, Joonas Peuhkuri, David Thorén (junior) och Gustav Holmgren (reservmålvakt). 

Markus Kumpuoja har på förhand pekats ut som nyckelspelaren för blåsvart i kampen om nytt kontrakt. Han tackade för förtroendet och gjorde fyra mål senaste. Redaktionen har inför dagens match pratat med Markus om kvalet och fortsättningen som komma skall. 

Upplevde du att det var någon skillnad från en ”vanlig” elitseriematch?
- Det var mycket kamp. Två lag som såg chansen att skaffa sig ett bra utgångsläge redan i första omgången och vinst var det ända som räknades för båda lagen. Det var lite tjuvsmällar inledningsvis som kanske inte brukar vara något man upplever i elitseriematcherna. 

Efter en tajt och tuff första halvlek mot Ljusdal så släppte de i den andra? Vad är dina tankar om matchen? 
- Vi fick jobba hårt i första halvlek. Tror laget tappade lite fokus efter incidenten med Hydling också. De var defensivt inriktade och vi behöll inte lugnet utan ville skapa lägen lite för ofta. I den andra halvleken gick vi ut med större tålamod och fick den utdelning vi förtjänade. Tror inte Ljusdal hade ett skott på mål i andra halvleken förrän det var ca 15 minuter kvar. Så vi går in med gott självförtroende inför dagens uppgift.

Vad vet du om Boltic? 
- Jag mötte Boltic första året när jag spelade i Elitserien med Kungälv. Men jag kommer inte ens ihåg hur deras hemmaarena ser ut om jag ska vara ärlig. Vet att de blev två i södra allsvenskan, så vi har stor respekt för den prestationen det gjort. 

Fyra mål senast mot Ljusdal. Hur många kan vi räkna med idag? 
- Svårtippat, haha! Jag kommer bidra med fart och skapa lägen så hoppas jag självfallet att jag nyper ditt ett par mål. Bara vi vinner är jag riktigt jäkla nöjd, det är vad det handlar om just nu, 2 poäng till blåsvart. 

Vi önskar Markus Kumpuoja och laget stort lycka till i kvällens match.

Matchen i dag, tisdagen den 28/2 är kvalspelet andra match. Nästa match spelas borta mot Tillberga på tisdag den 1/3 kl. 19:00. Serien vänder därefter och nästa hemmamatch blir mot just Tillberga, fredagen den 4/3 kl. 19:00

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 28 feb 2016 kl. 12:02

Annonser


51