Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2172
0202151bb398bfc911ebfd5bdbffe3d2
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-03-02 17:27:19)

Foto: Anna Westin

Elitseriekval - inför Tillberga-Sirius

Sirius har god statistik mot Tillberga i ABB Arena. De två senaste säsongerna har det blivit full pott för Sirius mot Tillberga på bortaplan. På hemmaplan däremot, där är det motsatta siffror som gäller, två förluster, den senaste med råge då Sirius gjorde en svag insats. 

Sirius lag i kväll är likadant som det med ställde upp med mot Boltic i söndags. Det innebär att Johan Jansson Hydling fortsatt vilar efter hjärnskakningen han fick mot Ljusdal i fredags. Jonas Eklund spelar även i dag från start på högerbacksposition. Junioren David Thorén får fortsatt förtroende framåt och Jimmy Lindgren får fortsatt förtroende på mittfältet efter att ha varit sjuk en period men nu är åter till spel. Laget ser alltså ut enligt följande:

Målvakt: Henrik Kjellsson
Försvarslinje, från höger: Joel Wigren, Jonas Eklund, Victor Lundberg, Daniel Bärneskär, Jakob Jenefeldt
Mittfält: Mattias Widen, Tobias Andersson, Patrik Eidenert
Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja
Vid sidan av planen finner vi Tobias Engstrand, Joonas Peuhkuri, David Thorén (junior), Jimmy Lindgren och Gustav Holmgren (reservmålvakt). 

Vi har pratat med Jonas Eklund inför kvällens match. Du spelar från start i kväll också, hur känns det?
–Jo men det känns bra. Det är skönare att spela från start än att börja vid sidan. Jag trivs bättre så att än att sitta kall på bänken och sedan hoppa in på grund av skada eller utvisning. Det är lättare att göra ett bra jobb på det här viset. Men det är väldigt tråkigt att Johan är skadad, säger Jonas.

Hur har dina insatser i kvalet känts hittills?
–Jag tycker att jag har gjort det jag ska. Varken mer eller mindre. Jag försöker göra mitt jobb, det har inte varit några stora misstag men heller inga spektakulära insatser, säger Eklund.

Berätta om kvällens match mot Tillberga?
–Det är kvalseriens hårdaste motstånd, det andra elitserielaget och de kom före oss i elitserien men vi kommer dit riktigt revanchsugna från förra matchen då vi gjorde en riktig plattmatch. De som tror att Tillberga kommer gå obesegrade genom det här kvalet har fel, säger Jonas.

Känner ni stor press inför kvällens match?
–Nej, vi känner inte stor press. Vi tar varje match som den kommer, det är en match i taget som gäller. I kväll försöker vi göra så bra ifrån som möjligt, efter det fokuserar vi på nästa match, berättar Jonas.

Hur är formen i laget tycker du?
–Jo men den är bra. Vi har haft två övertygande segrar i rad nu, vilket gör att känslan är god. Det har visserligen varit mot Allsvenskt motstånd, men det är bra lag vi möter. Vi visar att vi kan vilket är skönt för oss i laget, avslutar Jonas.

Vi har även pratat med Huvudtränare Mats Söderman, hur går det i kväll?
–Vi ska göra allt vi kan för att ta poäng mot dem i kväll. De hade 13 poängs grundserien, vi hade 8 poäng men vi kommer bjuda upp till kamp ändå, säger Söderman.

Hur viktig är matchen i kväll?
–Vi har sagt att vi ska spela 6 väldigt bra matcher. Vilken ordning de kommer i spelar inte någon roll. Vi har ingen press på oss i kväll. De är favoriter i och med att de kom före oss i serien och spelar på sin hemmaplan, men vi ska göra en väldigt bra insats. Vi fokuserar 100% på varje match, inget annat, säger Mats.

Hur ser det ut för Johan Jansson Hydling?
–Johan är som bekant borta i kväll, men han tränade i går. Vi vet ännu inte när han är redo för spel igen. Han måste kunna belasta utan att bli yr eller liknande innan han är redo för spel, hur långt det tar vet vi inte i dagsläget, avslutar Söderman.

Vi önskar Jonas Eklund, Mats Söderman och laget stort lycka till i kvällens match mot Tillberga i ABB Arena.

Matchen i dag, onsdag 2/3 är kvalseriens tredje match. Om ni inte är på plats kan ni i vanlig ordning följa matchen via UNT:s direktrapportering på www.unt.se/sport alternativt klicka in på elitrapport.se och följa matchen mål för mål där. Nästa match i kvalet spelas sedan hemma på Studenternas IP på fredag 4/3 kl 19.00. Då vänder kvalserien och Tillberga står därför för motståndet även då. Efter den matchen kvarstår således bortamöte mot Boltic och sedan avslutande matchen mot Ljusdal hemma på Studan.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 2 mar 2016 kl. 17:27

Annonser


51