Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2176
865833161f40f398f6900873ac590212
Tillbaka (UPD: 2016-03-05 00:23:07)

Elitseriekval - Matchreferat Sirius-Tillberga

Det var ett regnigt och mulet Uppsala som mottog Tillberga i kväll när de gästade Sirius och Studenternas IP. Matchens inledande halvtimme hade präglats av mycket luftspel, framför allt från hemmalagets sida. Isen var dålig på grund av regnet och båda lagens strategi var för publiken tydlig, lyft in bollen mot motståndarnas straffområde, få ner den och bemanna därefter kraftigt, släng iväg ett avslut på chans för att sedan försöka sprätta in en retur. Matchens första mål kom efter 35 minuter spelade och var just en långboll, ett av de märkligaste målen på Studan på mycket länge. Efter att Henrik Kjellsson i Siriusmålet rullat ut bollen till Joel Wigren på högerkanten slog han en ordentlig långboll mot Tillbergamålet, en långboll som Tillberga målvakt efter mycket om och men nöp efter en klurig studs precis innan mål, men han var ståendes bakom mållinjen. Domaren som stod perfekt placerad kunde därför utan tvivel döma mål, trots att Rasmus Eriksson i Tillbergamålet stod med bollen i händerna. Bortalaget protesterade vilt men domarna stod fast vid sitt beslut.


Spelet som redan var tufft hettade i och med målet till ytterligare. Under första halvlek fick Siriusbacken Jonas Eklund en olycklig smäll som resulterade i att han inte kunde spela vidare. Efter matchen kunde Jonas stödja lite lätt på benet, men med kraftiga smärtor i höften och huruvida Eklund kan spela de avslutande matcherna i kvalet är i dagsläget osäkert. Jakob Jenefeldt fick även han en riktigt hård smäll, men kunde efter en stunds vila kliva in på planen igen och spela vidare. Strax innan första halvleks slut kunde Tillberga kvittera till 1-1 efter två magnifika räddningar av Kjellsson i Siriusmålet. Det tredje avslutet blev dock ett för mycket. Returen från Jesper Flodströms klubba, som var på tennis, fick Kjellsson och hans Blåsvart se sig besegrade av.


Efter pausen och spolningen var isen finare, och fullt spelbar. Vad som sades i Siriusomklädningsrummet under halvleksvilan har inte nått redaktionen, men Viktor Broberg var onekligen laddad efter pausen och inledde andra halvleken med att redan efter 13 sekunder återta hemmalagets ledning. Efter ett välavvägt lyft från jakob Jenefeldt kunde Vitkor ta ner bollen och kyligt placera den bakom Tillbergas målvakt och tillsammans med publiken få se resultattavlans röda siffror slå om till 2-1. Publiken med Västra Sidan i spetsen jublade ännu högre än vanligt, och draget på läktaren höll i sig trots att Tillberga sedan kom att göra både 2-2, 2-3 och 2-4. Tillbergas andra mål kom i 53:e minuten från Jimmy Jansson, efter passning från Jesper Hermansson. 7 minuter senare kom gästernas tredje mål, då på hörna av Pekka Rintala, assisten stod Jimmy Jansson för. Minuten senare var Jimmy Jansson framme igen och gjorde sitt andra mål och tredje poäng för matchen. Även det målet var på hörna, och precis som Jimmys förra mål stod hans kamrat Jesper Hermansson för målet. Målet fick Sirius att ta timeout. Isen hade hunnit bli sämre sedan andra halvlekens start och långbollarna slogs allt tätare i takt med att klockan gick. Sirius ökade trycket allt mer och när klockan hade passerat 80 minuter kom reduceringsmålet, 3-4 av Viktor Broberg på hörna, inslaget stod Joel Wigren för. Som tidigare under kvällen hade gjort det minst sagt udda förstamålet.


Frustrationen i Tillbergas lag ökade och i 85:e minuten tog Rinat Shamsutov en utvisning för spelsabotage och Blåsvart kunna i och med det öka pressen mot gästernas mål ytterligare. Strax efter att Tillberga var fulltaliga kunde laget inte stå emot Sirius hårda bemanning mot Tillbergamålet och Tobias Andersson kunde med ett snabbt skott hitta igenom alla spelare framför mål och till publikens stora jubel sätta 4-4 i 92:a minuten. Ett av säsongens kanske allra viktigaste mål. Sirius var också nära att hinna göra 5-4 innan domaren blåste av matchen, men slutresultatet skrevs till 4-4. Ett resultat som Tobias Andersson i en intervju med UNT efter matchen sade får ses som en seger.


Målen från matchen och en intervju med matchvinnare Tobias Andersson går att se hos UNT här.


Västra sjöng och spelarna tackade publiken för vad som i och med kvitteringen i slutminuterna kändes som en seger. Henrik Kjellsson tog ton för läktarens sång och sången fortsatte till dess att spelarna gått in i omklädningsrummet.


Vi vill tacka alla fantastiska supportrar som hejade på laget i regnet denna fredagskväll.


Målskyttar Sirius: Joel Wigren, Viktor Broberg 2, Tobias Andersson

Målskyttar Tillberga: Jesper Flodström, Jimmy Jansson 2, Pekka Rintala


Hörnor Sirius: 5

Hörnor Tillberga: 14


Publik: 515 personer


Matchens Blåställ: Joel Wigren


Kvalinfo:

Poäng Boltic: 2

Poäng Ljusdal: 2

Poäng Sirius: 5

Poäng Tillberga: 7


Ställningen ovan innebär att Tillbergas elitseriekontrakt för kommande säsong nu är säkrat. Om Sirius vinner borta mot Boltic på tisdag är elitseriekontraktet för kommande säsong säkrat även för Blåsvart. Om inte är matchen hemma på Studan mot Ljusdal nästa lördag (12/3) kl 16.00 avgörande.


Vi önskar Blåsvart stort lycka till i kvalets två sista matcher.


Matchen i dag, fredag 4/3 var kvalseriens fjärde omgång. Nästa match för Sirius spelas på tisdag 8/10 kl 19.00 på bortaplan mot Boltic. Om ni inte har möjlighet att vara på plats i Karlstad kan ni givetvis följa matchen via UNT:s direktrapportering på www.unt.se/sport alternativt klicka in på elitrapport.se och följa matchen mål för mål där. Efter den matchen kvarstår endast det avslutande mötet med Ljusdal hemma på Studan. Ni är då varmt välkomna till säsongens sista bandymatch, som går av stapeln lördag 12/3 kl 16.00 på Studenternas IP.


/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 5 mar 2016 kl. 00:23

Annonser


51