Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2173
212bf2ba5cea8f94aeae442c2ef8b766
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-03-03 10:56:15)

Foto: Anna Westin

Elitseriekval - Matchreferat Tillberga-Sirius

Inför kvalet hade Tillberga och Sirius mötts två gånger under säsongen. Lagen hade då en seger var mot varandra och med två segrar för vardera laget i inledningen av kvalet kändes matchen öppen och oviss på förhand. Så blev inte fallet. 

Det var Tillberga som dominerade matchen från minut ett och anfallaren Robin Andersson stod under kvällen för fem mål. Det första kom efter elva minter spel på ett skott utifrån och betydde 2-0 till Tillberga. När 3-0 målet kom i den 23:e minuten, Anderssons andra för dagen tog Sirius timeout. En timeout som inte gav mycket ro när Robin Andersson strax innan klockan tickat upp mot 30 minuter gjorde 4-0. Kim Barklund hann göra 5-0 för Tillberga innan domare Niclas Skog blåste för halvtidsvila. 

Den andra halvleken blev inte en roligare historia. Patrik Eidenert drog på sig ett matchstraff för våldsamt slag och med en man mindre blev uppförsbacken än större. Joonas Peuhkuri lyckades på hörna reducera men minuten senare gjorde Pekka Rintala 6-1 och innan slutsignalen hade Tillberga gjorde ytterligare fyra mål. 

Tillberga visade matchen igenom på den klass de under slutet av säsongen spelade med och utmanade flera av topplagen. Jimmy Jansson stod för fem assist under matchen, fyra av de till Robin Andersson. En kombo Sirius får se upp med inför returen på fredag. 

Målskyttar Sirius: Peuhkuri
Målskyttar Tillberga: Andersson (5), Shamsutov, Barklund, Jansson, Hermansson

Hörnor Sirius: 5
Hörnor Tillberga: 9

Publik: 389

Matchen i går, onsdagen 2/3 var alltså omgång 3 av Elitseriekvalet. Nästa match spelas redan i morgon, fredag 4/3, då hemma på Studenternas IP.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 3 mar 2016 kl. 10:56

Annonser


51