Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1333
fdeaff61745d7d4c7aa22a53b84625de
TillbakaEskhult och Sirius föll mot Bollnäs på Sävstaås (UPD: 2012-11-22 00:35:53)

Eskhult och Sirius föll mot Bollnäs på Sävstaås

Förlust i Bollnäs

Bollnäs inleder matchen med att rulla bollen några minuter på egen planhalva. De följande minuterna råder ett avvaktande spel åt båda håll; ett par anfall skapas men inga farliga chanser. 

Tempot trappas upp mer och mer och i åttonde minuten serverar Max Eriksson en fin boll till Viktor Broberg som sätter bollen i krysset från vänstervinkel. Bollnäs försöker efter det pressa framåt men kommer inte riktigt igenom Sirius täta defensiv. 

Dock tar hemmalaget över mer och mer, och det i kombination med att Sirius slarvar gör att Bollnäs får nästa mål. Efter ett par bra räddningar av Sälen på farliga chanser sätter Bollnäs till slut ännu ett mål, denna gången på hörna. 

Sedan blåsvarts första mål har de inte skapat något mer, och nu dominerar Bollnäs. Sirius slarvar och spelar osäkert då de pressas av Bollnäs. Även hemmalaget gör en del misstag men är bättre på att rätta till dem. 

Den enda riktiga chansen Sirius får kommer från målskytten Broberg som gör en mycket bra match, men bollen går inte in utan resulterar i en hörna som även den blir resultatlös. 
 
Ett hörnmål får istället Bollnäs och det står nu 4-1 till de blåorange. Sirius tar därefter timeout och blir något vassare efter den, men effektiviteten saknas. 

Sälen gör en kanonmatch, och utan honom hade det kunnat stå 8-1 till Bollnäs när domaren blåser av första halvlek. 

I andra halvlek börjar Sirius mer offensivt än första, men de spelar fortfarande slarvigt och säkert, något Bollnäs tar tillvara på. Viktor Broberg fortsätter dock leverera med snygga nedtagningar på långbollar, samt säkra dribblingar och passningar. 

Även om Sirius kommer in mer och mer i matchen fortsätter Bollnäs ha övertaget. Blåsvart saknar rejäl energi och man låter Bollnäs få bollarna. 

5-1 kommer på en hörnretur, och just hörnor är något Bollnäs, ett välkänt bra lag när det kommer till fasta situationer, frekvent söker i matchen. 

Men de gör även spelmål; 6-1 kommer i 69:onde minuten efter ett snyggt anfall som Mikael Jernberg avslutar genom att dundra in bollen bakom Jakob Säleby. 

Med tio minuter kvar av matchen råder ett avvaktande spel och det är överlag dålig kvalitet, inga chanser åt något håll, och Sirius har egentligen inte skapat någonting i andra halvlek.

Uppsalalaget hinner bränna en straff innan Eskhult får in ett tröstmål i slutet, och matchen slutar 6-2 till hemmalaget.

Nu väntar en veckas matchuppehåll innan Sirius tar emot Vänersborg hemma på Studenternas. 


Matchfakta (Bollnäs-Sirius):
Målen: 0-1 Viktor Broberg (Max Eriksson), 1-1 Samuli Helavouri (Markus Ståhl), 2-1 Anders Spinnars (Markus Wikman), 3-1 Anders Spinnars (Markus Ståhl), 4-1 Juho Liukkonen, 5-1 Juho Liukkonen, 6-1 Mikael Jernberg (Markus Ståhl), 6-2 Andreas Eskhult (Max Eriksson)
Utv. min: 5-20
Publik: 1 613


/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 22 nov 2012 kl. 00:35

Annonser


51