Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1879
c24ca82223c1a56e98d33d02d29aaf35
TillbakaSirius lyckades inte stå emot ett starkt VSK. Foto: Magdalena Carlstedt (UPD: 2014-11-20 13:37:17)

Sirius lyckades inte stå emot ett starkt VSK. Foto: Magdalena Carlstedt

Förlust i tufft bortamöte mot

Sirius ställde upp med i princip samma lag som i de två senaste matcherna, med undantag för Max Eriksson som ersatte Daniel Bärneskär. 

Från och med att domaren blåste igång matchen fick de dryga 1300 åskådarna se ett fartfyllt Sirius som var orädda i närkamperna och som spelade ett mycket samspelt och säkert passningsspel. Trots att Sirius har ett visst övertag är det hemmalaget VSK som gör första målet genom Patrik Sjöström. Men Sirius är inte sena att svara; efter en hörna och något anfall nätar Adam Rudell, detta i den 21:a matchminuten. 

De kommande minuterna svänger det snabbt; 2-1 kommer i den 23:e matchminuten och bara fem minuter senare ökar VSK på ledningen till 3-1 efter lite slarv i Sirius försvar. Men blåsvart plockar fram vinnarskallarna och trycker på för en reducering. Dock får VSK en straff i slutet på första halvlek - men Gustav Holmgren kniper säkert det hårda skottet i den högra handsken och några minuter efter det kommer reduceringen då Jenefelt, på pass från Wigren, lägger in bollen bakom Bergwall; 3-2. Minuten senare ökar VSK på ledningen till 4-2 och därefter blåser domaren av till paus.

Den första halvleken visar sammanfattningsvis på en underhållande bandy och känslan är att det kan gå lite hursomhelst i matchen. 

Andra halvlek startar direkt i högt tempo och Sirius får in ett snabbt mål i den 49:onde matchminuten, dock replikerar Västerås snabbt med att sätta 5-3 på hörna. Kort därefter får VSK återigen en straff, denna gång dundrar den in bakom en i princip chanslös Holmgren. Bara en minut senare ökar hemmalaget på ledningen ytterligare genom Ted Bergström.Västerås tar nu över matchen mer och mer och en tredje straff för hemmalaget resulterar i 7-3 och Sirius begär time out. Men detta hjälper inte mycket; Sirius har tappat sitt spel från första halvlek och effektiviteten saknas. Även VSK har svårt att få till sitt spel och begär även de time out en kvart senare. Och efter det får Sirius äntligen utdelning då Patrik "Putte" Johansson sätter bollen i krysset. 8-4. Men sedan rinner det iväg; resultattavlan hinner ändras till både 9-4, 10-4 och 11-4 innan matchen blåses av och Sirius får lämna ABB Arena utan poäng denna gång. Tilläggas ska dock att Gustav Holmgren stod för en mycket fin insats och många riktigt bra räddningar. 

- VSK spelar högt och bjuder på mycket ytor och jag tycker att vi stundtals utnyttjar det på ett bra sätt och fick igång vårt spel. Vi gjorde dock för mycket misstag och VSK var riktigt vassa i omställningarna och avgjorde matchen under en tiominuters period i andra halvlek, kommenterar Sirius siste målskytt Putte Johansson som nyligen kommit tillbaka från en lång skada och alltså fick göra sitt första mål för säsongen.
- Det känns bättre och bättre. Jag har ju fortfarande mycket att ta igen och jag spelar på en ny position men jag tycker att jag redan nu har hållit en ganska jämn och hög nivå i matcherna. Framförallt är det fantastiskt kul att lira, fortsätter han. 

Nästa hemmamatch är mot Edsbyn - ett lag som tagit 6 poäng på 7 matcher. Matchen spelas nu på lördag kl. 15.00 på Studenternas IP.
- Inför matchen mot Edsbyn tar vi med de stunder då vi spelar spelet och för rörelse på VSK och skapar lägen, avslutar Putte. 

Matchfakta:
Västerås-Sirius 11-4 (4-2)
Publik: 1 379
Utv. min: 0-10

/Magdalena Carlstedt

Posten senast uppdaterad 20 nov 2014 kl. 13:37

Annonser


51