Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
441
68e15075dc9957e5db1978d7f928d85f
Tillbaka

Förlust på Sävstaås i premiären

Redan i femte matchminuten gjorde Bollnäs 1-0 genom Ville Aaltonen. Bollnäs dominerade första halvlek men lyckades inte göra fler mål, främst tack vare bra spel från Sirius målvakt Jakob Säleby som bl.a. räddade en straff. Istället gjorde Viktor Broberg 1-1 i 41:a minuten med ett härligt skott.

Andra halvlek drog igång och Juho Liukkonen nätade för Bollnäs efter fem minuter. I 63:e minuten dribblade sig Andreas Eskhult igenom Bollnäs försvar och sköt 2-2. Ett läckert mål. Glädjen blev dock kortvarig. Dryga minuten senare gjorde Andreas Westh 3-2. Sedan följde 4-2 och 5-2 och matchen var avgjord. Sirius reducerade genom Andreas Werner innan Mikko Lukkarila fastställde slutresultatet till 6-3 på övertid.

Sirius åkte på många utvisningar och hade titt som tätt två man i utvisningsbåset. Det var en av faktorerna till att laget inte orkade stå emot i matchens slutskede. Bollnäs var numret för stort för Sirius den här kvällen. De är alltid svårslagna på Sävstaås, men visst känns det som att årets upplaga av det orangeblåa hälsingelaget är den bästa på länge. Mycket talar till och med för att Bollnäs just nu faktiskt är bäst i Hälsingland, även om Siriusklacken skanderade “Bollnäs är en förort till Edsbyn!”.

Sirius hade problem med Bollnäs hörnor och släppte in flera mål i samband med dem. Att flera spelare har varit sjuka den senaste tiden var knappast heller ett plus. Christian Mickelsson verkade inte vara på topp än till exempel.

Sammanfattningsvis gör Sirius en godkänd premiär och förlorar mot ett erkänt bra lag. Vi tar nya tag och räknar med en helt annan matchbild på tisdag när Sirius tar emot Katrineholm/Värmbol på Studenternas IP.

/Per Myrsten

Bollnäs-Sirius 6-3 (1-1)
1-0 (5) Ville Aaltonen, 1-1 (41) Viktor Broberg, 2-1 (50) Juho Liukkonen, 2-2 (63) Andreas Eskhult, 3-2 (64) Andreas Westh, hörna, 4-2 (69) Ville Aaltonen, hörna, 5-2 (83) Pär Törnberg, hörna, 5-3 (89), Andreas Werner, hörna, 6-3 (91) Mikko Lukkarila

Posten senast uppdaterad 31 okt 2009 kl. 01:16

Annonser


51