Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
551
956bac51ac12eccacae686842e853ed3
Tillbaka (UPD: )

Förlust på Zinkensdamm

Det var en match mellan två lag med stor respekt för varandra, och därmed ganska försiktigt spel. Sirius stod upp bra, men hotade för dåligt framåt, och Hammarbys spetsigare offensiv skulle så småningom bli avgörande. Hammarby kände säkert av en del anspänning efter den oväntade förlusten på Studenternas, tyvärr för Sirius del fick man precis den start som behövdes för att lösa upp eventuella nervknutar. Redan i den andra minuten kom Robin Sundin i ett snabbt anfall, blev kapad strax utanför straffområdet, men fick fram bollen till Ulf Einarsson som kunde peta in bollen från nära håll. En olycklig start när man möter vad Magnus Berglund innan matchen kallade världens bästa bandylag, och nu fick Sirius ta fram den där mentala styrkan som varit lagets kännetecken de senaste säsongerna. Hammarby fick ingenting gratis från det tidiga ledningsmålet, utan matchbilden blev jämn och chansfattig.

Sirius kunde med hjälp av lite flyt kvittera i den 18:e minuten, Andreas Werner sköt på en hörna och bollen letade sig in i målet genom en glipa i Hammarbymuren. Hammarby kunde dock återta ledningen, även denna gång genom Ulf Einarsson som ståendes i straffområdet plötsligt fick ett öppet skottläge. Resten av halvleken spelades av i stort sett utan några heta chanser. Mot slutet fylldes utvisningsbåsen på, där trängdes Niklas Hellqvist, Pierre Roos och Patrik Nilsson, de sista två efter en intern uppgörelse vid sargkanten. Sammanfattningen av första halvlek: Jämnt, tufft, smågrinigt, chansfattigt och tre ganska så slumpartade mål.

Även i andra halvleken fick hemmalaget en alldeles för bra start, fem minuter in prickade Stefan Erixon in 3-1 på en hörna. Detta förändrade visserligen inte matchbilden radikalt, Sirius fortsatte att hålla uppe sitt spel, men någonstans fanns ändå känslan att det skulle bli en övermäktig uppgift att vända på matchen. Hammarby fick mer energi och tog sakta men säkert kontroll över händelserna. I 60:e minuten visade Patrik Nilsson, som dittills verkat ganska ur gängorna, upp lite av sitt gamla jag då han framspelad av Robin Sundin trampade upp bra fart på högerkanten och knackade in 4-1. Hammarbys Sundin var nog planens bäste spelare och var även inblandad i 5-1, då han blev nedgjord av Boivie i straffområdet, den påföljande straffen fick Patrik Nilsson äran att slå in. Det rullade dock aldrig på riktigt ordentligt för Hammarby, fler mål blev det inte för de gröna, utan istället kunde Christian Mickelsson tröstmåla för Sirius, återigen på ett ganska slumpartat sätt.

Det här var väl i ärlighetens namn en ganska seg tillställning från sidan sett, åtminstone om man håller på Sirius. Men man behöver inte anstränga sig alltför mycket för att se ljuspunkter i det hela – Sirius står upp väldigt bra mot ett väldigt svårt motstånd, dessutom på bortaplan. Hetast i det blåsvarta gänget var nog Andreas Eskhult, som för ovanlighetens skull inte stack ut särskilt mycket i den första kvartsfinalen. Nu var Eskhult inblandad i det mesta som hände framåt, och dessutom var Sirius trollgubbe tänd upp över öronen och var inblandad i en hel del smådispyter med spelare och ledare i motståndarlaget. Trots en rättvis förlust talat Sirius attityd för att man har tänkt göra match av den här kvartsfinalserien även i fortsättningen.

Posten senast uppdaterad kl.

Annonser


51