Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1769
04dde25851f542a13d38a8519f4c0949
TillbakaSirius gästar Heden (UPD: 2014-05-07 13:50:33)

Sirius gästar Heden

GAIS drar sig ur och Gripen erbjuds elitseriespel

De tre senaste säsongerna har GAIS Bandy spelat i bandyns Elitserie och klubben gjorde sin första elitseriematch någonsin mot Sirius på Studenternas. Sanningen är att under dessa tre år så har inte blåsvart lyckats slå Göteborgslaget. Avancemanget till bandyns finrum har haft några höjdpunkter som till exempel första derbyt mot IFK Kungälv med 4 700 åskådare och VM-matchen mot Ryssland med närmare 6 000 åskådare.
   
Nyligen meddelade Göteborg stad att ingen hall för bandyspel finns med i planerna inom en överskådlig tid. Tidigast år 2021 och inte med säkerhet då heller, så lyder den iskalla informationen. Dessutom föreslår Idrotts- och föreningsförvaltningen – IoFF – att GAIS Bandy skall förlägga stora delar eller hela säsongen till Ale kommun. Detta och hallfrågan har satt klubbens långsiktiga verksamhet ur spel.
- Hallbeskedet kom fullständigt överraskande med tanke på tidigare information och gör att gränsen nu är nådd. Vad vore sjöfarten i Göteborg utan vatten, säger Kenth Hultqvist. IoFF har säkert gjort vad de kan, men de klarar inte av att leverera en spelduglig is i Göteborg.  

Spekulationerna har pågått sedan igår kväll gällande vilket lag som skulle få GAIS plats i eliten och nu har Gripen blivit erbjudna den platsen.
- Gripen Trollhättan har erbjudits platsen utifrån de sportsliga kriterierna och vi vill ha svar senast på fredag. Till detta kommer att föreningar som skall spela i Elitserien skall erhålla Elitlicens i enlighet med Ekonominämndens (EN) regelverk meddelar Svenska Bandyförbundet. 

Vi lider med GAIS och alla människor som har varit med på deras fantastiska resa till eliten. 
- Vi har följt klubbens utveckling och sett vilket oerhört arbete som har lagts ner på deras resa med att etablera bandyn i Sveriges näst största stad och lider med alla inblandade. Vi har kontaktat klubben och beklagat det som har hänt säger Jan Sjonemark, representant för Sirius Bandy. 
   
/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 7 maj 2014 kl. 13:50

Annonser


51