Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1900
5725449a410efe96ffb2504ad868e022
Tillbaka (UPD: 2014-12-18 01:42:13)

Hammarström poängräddare i dramatisk match mot Villa

Att Sirius statistiskt har svårt i första halvleken bevisade i kvällens match mot Villa. Laget är rankade sist i Elitserien när det kommer till gjorda mål kontra insläppta mål i första halvleken, och det blev ingen statistikförbättring idag heller. Laget gick för sjätte matchen denna säsong mållöst från de första 45 spelade minuterna. På de minuterna hade Villa hunnit gjort tre mål, missat flertalet lägen och bränt ett straffslag. Det var framförallt långbollarna som ställde till det för Siriusförsvaret. Både David Karlsson och Daniel Andersson lyckades plocka ner bollarna och utmana gång på gång. 

Vid halvtidsintervjun med Thony Lindquist i högtalarna på Studenternas var det tydligt att ett missnöje fanns hos huvudtränaren. För mycket bolltapp och för lite ägande av boll på offensiv planhalv var ett par saker som tycktes bristande. 

I andra halvlek kommer Sirius ut som ett nytt lag. Även detta inte första gången under säsongen. Laget har de senaste matcherna mot storlag som Sandviken, Hammarby och Bollnäs kunnat utmana rejält i den andra halvleken. I den 55:e minuten får Jimmy Lindgren tag i bollen och hittar med en säker pass ut till Jakob Jenefeldt på högerkanten som med bra fart tar sig förbi sin försvarare och med ett handledsskott hittar det borte krysset. En reducering som gav liv i matchen. Sirius drev upp tempot men åkte på en kalldusch då gamla Siriuskaptenen Lars Fall med en elegant passning gav Petter Björling ett enkelt avslutsläge som den unge mittfälten tog till vara på och utökade till 1-4. 

Siriusspelarna lät dock inte luften går ur utan tryckte på framåt och på en hörnvariant där Jakob Jenefeldt som första skytt tar med sig bollen och avancerar mot mål hittar han en lucka i den blåvita muren. 20 minuter kvar på matchuret och ett tvåmålsunderläge i det skedet. 

Sex minuter senare kom nästa reducering då Ilja Grachev med ett skott utanför straffområdet hittar nätmaskorna bakom en skymd David Borvall i Villamålet. Nu inledes en hektisk jakt på kvitteringen. Två ramträffar, en från Victor Lundberg och en från Ilja Grachev, en hörna som dansade på mållinjen och ett skott från Hammarström som strök överkanten av ribban. Irritationen och frustrationen hos Siriusspelarna och publiken var påtaglig bollen inte tycktes vilja hitta in i Villamålet. 

I matchens absolut sista anfall, då klockan tickat förbi den 93:e minuten slår Jakob Jenefeldt in ett inslag från den västra hörnflaggan. David Borvall ser ut att utan problem klistra bollen men tappar i röran bollen som landar framför Mattias Hammarströms klubba. Mattias stöter bland slängande Villaförsvarare in bollen till stort jubel. Slutsignalen blåses sedan direkt efter vilket förkunnar en delad poäng för lagen. 

- Det var väl inte mitt svåraste mål i karriären. Som det såg ut i andra halvleken var vi förtjänta av en poäng, säger Mattias Hammarström med ett gott skratt.  

Junioren Jonas Eklund fick mycket speltid i dagens match och stod för en stabil insats i backlinjen. Även Johannes Camilton fanns med på bänken men gavs inte någon speltid i denna match. 

Matchsammanfattning och alla målen från UNT24 kan ni se här

På lördag väntar den sista matchen innan juluppehållet. Då borta mot Vetlanda.

Matchfakta: 
Sirius - Villa Lidköping 4-4 (0-3)
Sirius målskyttar: Jakob Jenefeldt (2), Ilja Grachev, Mattias Hammarström
Hörnor: 8-5 
Utvisningsminuter: 0-20
Matchens Blåställ från AKH: Jakob Jenefeldt

Nästa hemmamatch: Fredagen den 26 december (annandagen), Sirius - Hammarby kl. 15:13, Studenternas IP.

Posten senast uppdaterad 18 dec 2014 kl. 01:42

Annonser


51