Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1767
22a8ac3d504203e333b6ca8c48701e5a
TillbakaFoto: Kenta Jönsson (UPD: 2014-04-28 19:19:22)

Foto: Kenta Jönsson

Hellqvist avslutar sin bandykarriär

Vi tog oss ett snack med Niklas om hur han ser på sin tid i klubben. 

Hur hamnade du i Sirius från början?
- Som 20-årig besökte jag till Studan för match med mitt kära Värmbol. Det var inte så många som trodde på oss men vi lyckades vinna och jag måste ha gjort intryck eftersom Hydas ringde senare. Efter att ha träffat Hydas kändes det självklart med flytt till Uppsala.

Hur ser du tillbaka på din tid i klubben?
- Med glädje, stolthet och tacksamhet. Det är otroligt förmånligt att få vara en del av Sirius gemenskap. Alla karaktärer i och runt laget och föreningen som jag fått lära känna. Det har varit häftigt att vara med och bidraga med det jag kunnat i dessa år. Sen var det förmånligt att få glida ut på Studenternas oavsett motstånd och väder för att få känna engagemanget på läktarna. Det är häftigt att kunna påverka så många. Jag har fått mycket uppskattning av publik i allmänhet och av Västra Sidan i synnerhet för min karaktäristiska spelstil, vilket så klart är kul. Gällande Västra Sidan är det häftigt att de kan skapa ett sådant engagemang, energi och stämning runt en match som utan dem skulle framstå som en väldigt blek tillställning, jag hoppas de känner vår uppskattning och anar vad de betyder för klubben.

Klubben har förändrats en hel del sedan du först kom till blåsvart. Hur ser du på klubbens resa under åren?
- Första året åkte vi ur dåvarande högsta serien, Allsvenskan utan att vara nära något annat. År två vann jag min enda medalj med Sirius, seriesegrare i division 1 östra. Sedan dess har vi ju varit kvar i högsta serien och byggt varumärke, organisation, ungdomsverksamhet och ett slagkraftigt lag. Magnus Berglund betydde mycket för mig och föreningen när han kom in och förmedlade sitt sätt att se på prestationer osv. Självklart är det synd att vi inte kunde förvalta säsongerna efter 08/09 bättre. Samtidigt är det inget konstigt att en så smal verksamhet, som Sirius faktiskt är, saktar ner för att komma tillbaka. Det finns en helt annan grund nu än när jag kom hit för 11 år sedan.

Vad är höjdpunkterna under din karriär i blåsvart?
- Att varit med säsongen -08/09 är jag väldigt stolt över. Det vi gjorde i laget och föreningen den säsongen är otroligt läckert. Minnena från de magiska matcherna den säsongen kommer jag alltid ha med mig. 10 raka segrar i Elitserien, helt sjukt.. vinna mot Edsbyn, i Edsbyn, på det sättet vi gjorde det, i en semifinal är mäktigt.
Jag kan tycka det är läckert att 2011 i World Cup vara obesegrade i en grupp där vi mötte Neftyanik, SAIK, och Kuzbass. För att sedan spela 3-3 mot Dynamo Moskvaefter full tid, men åka ut på straffar. Coolt i efterhand, då kändes det naturligt.

Är det några lagkamrater du vill lyfta från din tid i klubben?
- Oh ja, det finns många. Jag och Andreas Werner flyttade hit samtidigt och bodde i samma hus i Eriksberg och vi har haft mycket kul tillsammans både på och utanför planen. Håkan Kyller var magiskt bra att ha i laget, både på och utanför planen. Ett socialt geni som alltid bjuder in. Året Säleby kom, -08/09 hade vi träning utan tränare med utgångspunkt hos Kyller nära Röborundan. Det var ett av Sälebys första träningspass. Efter att ha rundat högarna var vi tvugna att stanna för pisspaus. Ur diket där vi stannat fiskar Kyller upp tre plattor bira och vägen tillbaka till Kyller blev i gångfart. När vi kom tillbaka till Kyller satt Eskhult i bubbelbad med champagne och jordgubbar. Då fick Säleby klura lite vad det var för gäng han kommit till. Det är klart säsongen blev ihågkommen som succésäsongen! Eskhults comeback i Sirius gav hela klubben energi och lyfte den ett par snäpp.

Hur kommer du att följa Sirius i framtiden?
- Det är så klart klubben i mitt hjärta och någon roll kommer jag ha framöver när jag fått landa lite. Närmast hoppas jag kunna slussa in mina barn i verksamheten och ungdomsledare brukar vara efterfrågade. Jag räknar med att Sirius kommer vara en del av mitt liv många år framöver. Sen blir det kul att se grabbarna från läktaren kommande säsonger.

Du har gjort 11 säsonger i Sirius, varför väljer du att sluta nu?
- Det handlar om tiden. Jag har familj med sambo och två barn. Jag skulle inte förlåta mig själv om inte mina barn får samma möjlighet att t ex idrotta eller göra vad de önskar göra bara för att pappa ska satsa på sig själv. Sen har jag ett bra och kul jobb på Nordea som kräver engagemang och som jag vill utveckla. Var sak har sin tid. Det känns rätt men vemodigt att kliva av.

- Jag vill passa på att tacka alla härliga människor i föreningen för allt!

Sirius Bandy är oerhört tacksamma för hans insatser i föreningen och återkommer med information om en avtackning för honom. 

/Redaktionen

 

Posten senast uppdaterad 28 apr 2014 kl. 19:19

Annonser


51