Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
96
b15067c3ce8fca3f89705dd7cd469567
TillbakaJakob Säleby (UPD: 2008-09-18 14:46:25)

Jakob Säleby

Hemsidan fortsätter att träffa nya spelare och…

Hej Jakob. Hur kom det sig att du började spela bandy?
-För mig var det helt naturligt att börja spela eftersom ”alla andra” gjorde det.

Var är du bandyfostrad?
-Jag började spela i Nässjö och fortsatte senare i Vetlanda, där jag har spelat i fem-sex säsonger. Nu senast kommer jag från division 1-klubben Målilla.

Vilket är ditt största bandyminne?
-Oj… Största minnet som jag har är nog från SM-finalvinsten med Vetlandas U19-lag. Finalen spelades här på Studenternas. Det var häftigt. Sen har jag även tristare minnen som inte är lika roliga att ta upp men jag tror att jag var med om att förlora 5 stycken semifinaler innan jag äntligen fick vinna SM-finalen.

Det låter trevligt, tycker jag. Det är inte alla som har en finalvinst med sig i bagaget när de kommer till Sirius och Uppsala. Alltid nått du kan påminna Andreas Eskhult om, som har ett gäng silverplaketter hemma. Men hur kom det sig att det blev Sirius?
-Jag ville spela i Elitserien och Sirius verkar vara ett lag som är på gång. Det känns som om det är ett lag som är i fas med mina egna ambitioner och min utveckling. Helt rätt lag att utvecklas vidare i.

Vad tror du? Sirius fick kvala för att hålla sig kvar förra året. Vilken målsättning har du och laget?
-När det gäller målsättning för laget diskuterar vi det än så länge internt. Vi kommer snart att börja spela matcher och då får vi utvärdera spelet. Min egen målsättning är att utvecklas som målvakt. Jag jobbar mycket med styrka och explosivitet just. Annars är jag lugn och stabil, placeringssäker målvakt,. Jag vill gärna sätta igång snabbt och vara med och styra spelet. Man kan säga att jag är en ganska klassisk målvaktstyp.

Har målvaktspelet förändrats något sedan du började?
-Självklart. När jag började stå i mål hade jag i stort sett inga skydd alls. Nu spelar målvakterna mer ”täckande” i och med att vi har mer skydd.

Märker du några större skillnader mellan dina tidigare lag och Sirius?
-Här tränar vi mycket passningsspel och fart. Tempot är mycket högre här än i Målilla. Andra lag som jag har spelat med har tränat mer utifrån en mer defensiv strategi. Här är det mycket spel mot mål och man ska ha mer boll.

Ok. Nu kommer vi till den sista och viktigaste frågan. Som du säkert redan vet har Olle Gabrielsson börjat blogga på hemsidan. Det känns som om han inte alltid är helt uppriktig i det han skriver. Finns det något att kommentera?
-Det är kul att Olle har börjat skriva. Han är bäst på allt! Dessutom arbetar jag med honom, eller ska jag säga, åt honom?

 
Hemsidan tackar för pratstunden.


Posten senast uppdaterad 18 sep 2008 kl. 14:46

Annonser


51