Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2158
090e0c9b8195adb9d8eeb0cab67587a6
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-02-14 13:56:26)

Foto: Anna Westin

Inför Bandyfesten mellan Sirius-Kungälv

Sirius spelar med ett väldigt likt lag som man ställde upp med borta mot Kalix i fredags. Skillnaden i dagens trupp är att junioren Nils Bergström spelar högerhalv från start, då Joel Wigren precis som Jimmy Lindgren är sjuk. Dagens uppställning ser ut som följande:

Målvakt: Henrik Kjellsson
Försvarslinje, från höger: Nils Bergström (junior), Johan Jansson Hydling, Victor Lundberg, Daniel Bärneskär, Jakob Jenefeldt
Mittfält: Mattias Widen, Tobias Andersson, Patrik Eidenert
Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja
Vid sidan av planen finner vi Jonas Eklund, Tobias Engstrand, Joonas Peuhkuri, David Thorén (junior) och Gustav Holmgren (reservmålvakt).

Ta det av en intervju med Mats Söderman, huvudtränare Sirius Bandy.

Berätta om Kalixmatchen i fredags?
–Det var en jämn match. Det snöade en hel del vilket innebar att det blev mycket luftspel, men det gick att spela till viss del. Vi hade god moral och alla spelarna kämpade för varandra. Jag tycker att vi var värda lite mer än 4-3 förlust om jag ska vara ärlig. Det var surt att inte få med oss poäng, men vi ser till det vi gjorde bra, vi stod upp som lag. Vi hade en bra känsla efter matchen. Givetvis var vi inte nöjda eftersom vi inte fick med oss poäng hem, men vi gjorde mycket bra ändå, säger Söderman.

Kungälv för motstånden, där återfinns flera bekanta namn, berätta om dagens match?
–Det är fint väder i dag, vilket gör att det kommer gå att spela med mer variation, inte bara luftspel. Både Kimmo Kyllönen, Robin Ohlsson och Adam Rudell som spelade hos oss förra säsongen spelar där. Det blir kul att se dem på Studan igen. Förhoppningsvis är det en riktigt rolig match att vänta, säger Mats.

Det är Bandyfesten i dag, hur påverkar det er?
–Bandyfesten är en rolig tillställning som vi har haft i många år nu. För oss är det inte så mycket som är annorlunda mot en vanlig match, lite mer intervjuer förstås. Men det roliga för laget är att träffa alla Bandykulingar på isen innan machen, och åka ett varv runt planen med dem. Det är en riktigt rolig grej. Jag hoppas även på lite mer publik än vanligt nu när det är Bandyfest och fri entré tack vare alla samarbetspartners vi har här i Uppsala, säger Mats.

Hur går matchen?
–Det kommer nog bli en tuff och jämn match, vi kommer spänna bågen inför kvalet och Kungälv spelar för att undvika kval, så det är två lag som vill mycket, säger Söderman.

Du nämner kvalet, hur förbereder ni er inför det?
–Först är det matchen mot Kungälv i dag som gäller, sedan väntar Villa Lidköping borta på tisdag. Därefter är det 10 dagar med träning innan kvalet drar igång. Vi kommer försöka hitta vårt spel ännu mer under uppehållet innan kvalet drar igång. Vi ska se till att vara fyllda med energi och ha pigga ben när det väl drar igång. Eftersom det sedan är match varannan dag så gäller det att vara återställd fysiskt när man går in i det, avslutar Mats.

Vi önskar Mats och laget stort lycka till i kvällens match.

Matchen i dag, söndag 14/2 kl 15.00 mot Kungälv som är årets Bandyfest på Studenternas IP är omgång 25 i bandyns Elitserie. Om ni inte har möjlighet att vara på plats och se matchen live i dag kan ni i vanlig ordning följa matchen på UNT:s direktrapportering alternativt klicka in på Elitrapport och följa den där. 

Nästa match efter denna, som då är den sista i grundserien spelas redan på tisdag 16/2 kl 19.00 borta mot Villa Lidköping. Vi hälsar er tillsammans med alla våra fantastiska samarbetspartners i dag hjärtligt välkomna till Studenternas IP för att se klassisk söndagsbandy mellan Sirius och Göteborgslaget Kungälv.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 14 feb 2016 kl. 13:56

Annonser


51