Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2039
41eeb74fc14f27e0063156b0a645696b
TillbakaFoto: Kenta Jönsson (UPD: 2015-10-23 15:59:43)

Foto: Kenta Jönsson

Inför Elitseriepremiären

Sirius har i veckan tränat på Studenternas IP för att anpassa sig till isen som idag råder. En mjuk och tungspelad is som på gårdagens träning även hade ett lager vatten på sig.

I veckan blev Mats Söderman klar som assisterande tränare, vi har pratat med Mats inför dagens match.
-Villa är ett mycket bra lag, men spelar vi som vi gjorde mot Bollnäs i söndags och jobbar som ett lag, då kan det bli bra i kväll. Vi ser inte den tröga isen som ett problem utan kommer göra så gott vi kan utifrån förutsättningarna.

Jonas Eklund, som har varit en nyckelspelare i Sirius juniorlag under de senaste åren skrev inför denna säsong på för Sirius Bandy A-lag. Vi har pratat med Eklund under morgonen om kvällens match.

Du har spelat många A-lagsmatcher redan och Studanpubliken är bekant med dig, men har du spelat en seriepremiär i A-laget tidigare?
-Förra säsongen var jag med på sätt och vis, jag stod vid planens nordöstra hörn och sålde kaffe i regnet, berättar Jonas. Om det räknas har jag redan gjort min seriepremiärsdebut, säger Eklund med glimten i ögat.

Hur förbereder du dig i dag?
-Just nu sitter jag på jobbet, men skillnaden mot en vanlig arbetsdag är att jag äter dubbla luncher och går härifrån tidigare än vanligt, för att hinna ladda upp ordentligt och sedan vara på arenan i god tid innan matchstart för att göra min vanlig matchrutin, vilket är viktigt för att hitta rätt känsla.

Du spelade i stort sett hela matchen mot Bollnäs senast, berätta?
-Vi gjorde en mycket bra insats och försöker ta med oss den känslan ut på planen i dag. Vi ska göra vårt yttersta för att spela för varandra i dag. Gör vi det kan det går bra. Vi vet att Villa har ett mycket bra lag, men vi lägger inte så stor tyngd vid det, utan fokuserar på det vi ska göra och försöker göra det så bra som möjligt.

Klart inför dagens match är att nyförvärvet Henrik Kjellsson kommer att vakta Siriusmålet. Annars är det en förväntad laguppställning där junioren David Thorén finns med som avbytare. 

Laget: 

Henrik Kjellsson 

Victor Lundberg
Johan Jansson Hydling - Daniel Bärneskär

Joel Wigren - Jakob Jenefeldt 

Patrik Eidenert - Mattias Widén 

Victor Broberg - Jimmy Lindgren
Markus Kumpuoja 

Avbytare:
Gustav Holmgren (målvakt)
Jonas Eklund
Tobias Andersson
Joonas Peuhkuri
David Thorén, JuniorLadda upp lite extra och kom i rätt stämning inför kvällens match genom att läsa en krönika inför premiären här.

Sirius - Villa Lidköping
23 oktober 2015
Kl. 19:00, Studenternas IP


Posten senast uppdaterad 23 okt 2015 kl. 15:59

Annonser


51