Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2605
6d3f9d259e823a6cf8604cfc4de55d9b
Tillbaka (UPD: 2018-10-25 10:42:09)

Inför Elitseriepremiären på Studan

Den för i år nye lagkaptenen, liberon Victor Lundberg, har varit i klubben sedan 2013. Han är taggad inför elitseriepremiären, en riktig högtidsdag efter en lång försäsong. Precis som alla andra är han glad att isen ligger på Studenternas IP, trots rubriker i media om att vädret hotade premiärfajten mot IK Tellus från Midsommarkransen i Stockholm. 

– Det känns såklart jätteskönt att det blir av. Man är riktigt sugen på att köra igång nu. Riktigt bra jobbat av personalen på Studan, säger Victor Lundberg.  


Lagkaptenen har bra koll på motståndet i vad som man kan räkna med blir en tuff kamp under Studans strålkastarljus på fredagskvällen. 

– De är ett hårt kämpande lag som är tuffa att möta. De har en bra defensiv och är noggranna med bollen. Det är alltid fysiskt spel när man möter Tellus, men om isen blir dålig kommer det bli mer. Men så länge det inte kommer någon nederbörd så kommer isen vara bra. Annars tror jag det kommer blir en tuff och jämn match som kommer avgöras på slutet. Jag tror att noggrannheten med bollen kommer att avgöra, säger Victor Lundberg.


Han ser med tillförsikt fram emot säsongen, där han som lagkapten kommer axla ett stort ansvar. 

– Nycklarna för säsongen blir att ha tålamod i vårt spel och tro på det vi gör. Det är noggrannhet och detaljer som kommer att avgöra matcher. Sedan att vi hjälper och peppar varandra om någon är på väg åt ett annat håll eller har en mindre bra dag. Min tillsammans med några andra spelare i lagets roll blir extra viktig där. Det kommer bli en riktigt rolig säsong!

Tränare Esa Määttä vill trycka på att matchen trots eventuella premiärnerver bara är en av 26 drabbningar. 

– Killarna var besvikna efter genrepet mot Falun (förlust 5-8) och vi har snackat igenom den matchen. Nu är det dags för Elitserien. Det blir kul. Samtidigt är det bara en match av många i en lång serie, och jag tycker inte att killarna ska känna någon onödig press.


Att träna ett lag på Studan för första gången är något 51-åringen ser fram emot. 

– Det är otroligt kul, äntligen börjar det gälla någonting. Det gör matchen annorlunda mot försäsongen. Det ska bli fantastiskt för oss att komma ut på Studenternas backade av Västra Sidan. Jag hoppas på bra tryck!


IK Tellus har Esa stor respekt för och beskriver dem som ett "härligt kämpargäng”.

– Det är det mest krigande laget i Elitserien som verkligen ger allt. Då måste vi kriga minst lika hårt som dem. Taktiskt så brukar de inte vilja äga så mycket boll, men med tanke på vädret så måste vi vara vakna på allt möjligt. Vi kommer snacka ihop oss om det taktiska imorgon (läs idag) och så sent som efter matchuppvärmning på fredag fixa till det sista, beroende på förutsättningarna.


Redaktionen


IK Sirius - IK Tellus

Fredag 26 oktober kl. 19:00

Studenternas IP


Köp biljett till matchen

Posten senast uppdaterad 25 okt 2018 kl. 10:42

Annonser


51