Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2162
394810106f5e6df39002aba340375167
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-02-16 14:34:49)

Foto: Anna Westin

Inför grundseriens sista match. Sirius - Villa Lidköping

Sirius och Villa Lidköping möttes i Elitseriepremiären på Studenternas den 23 oktober. Då blev det seger för Villa med 4-1. Villa Lidköping har de senaste åren växt fram som en stark guldkandidat och i Sparbanken Arena har Sirius de senaste fyra åren åkt på lika många förluster. Målskillnaden 37-18 talar sitt tydliga språk, det är en svår nöt att knäcka för Mats Söderman och Olle Gabrielsson ikväll.

Sirius dras fortfarande med ett par sjukdomar sen söndagens match. Joel Wigren är hemma med feber och Jimmy Lindgren har drabbats av influensan och fick spendera natten mellan söndag och måndag på sjukhus. Tobias Engstrand stannar hemma med förkylning. Nils Bergström som fick ett gott betyg i sin första match från start som halva får därmed fortsatt förtroende på positionen och Jonas Eklund startar idag istället för Daniel Bärneskär. 

Målvakt: Henrik Kjellsson
Försvarslinje, från höger: Nils Bergström (junior), Johan Jansson Hydling, Victor Lundberg, Jonas Eklund, Jakob Jenefeldt
Mittfält: Mattias Widen, Tobias Andersson, Patrik Eidenert
Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja
Vid sidan av planen finner vi Daniel Bärneskär, Joonas Peuhkuri, David Thorén (junior) och Gustav Holmgren (reservmålvakt). 

Henrik Kjellsson vaktar idag målet efter ännu en bra match mot Kungälv i söndags. Redaktionen har pratat med målvakten inför kvällens drabbning. 

Matcherna duggar tätt här, förlust i söndags mot Kungälv. Vad har du att säga om den matchen?
Vi gör en riktigt bra första halvlek och borde få mer utdelning än vi gör. Sedan tappar vi tyvärr både fart och spel i andra halvlek. De får ett par enkla mål och vi orkar inte resa oss. Kändes som vi hade oss själva att skylla på vilket är irriterande. Till kvalet behöver vi kunna ”stänga” sådana matcher när chanserna ges. 

Villa Lidköping är dagens motståndare, hur är det som målvakt att möta ett lag med både Daniel Andersson och David Karlsson som två av Elitseriens kanske bästa målskyttar? 
- Bortsätt från premiären av Elitserien i höstas så har jag inte mött Villa. Dock har man koll på alla de bra spelarna som finns i Villa. Personligen kommer inte jag agera annorlunda i mitt målvaktsspel utan fortsätta att försöka rädda så många bollar som det bara går. Vi har ett tydligt sätt vi ska försvara oss på och det är något som passat mig bra med att styra de tidigt och få skotten utifrån. 

Du har växt upp bakom en av Sveriges absolut bästa målvakter genom tiderna, Andreas Bergwall. Hur har det varit för dig och vad har du fått med dig av den tiden?  
- Jag har lärt mig jätte mycket bara att få titta. Det har varit väldigt lärorika träningar med tips som jag kommer ha med mig under hela min bandykarriär. Sen kände jag inför i år att jag behövde ta ett till steg för att få börja spela matcher. Det är tufft när man konkurrerar som en så skicklig målvakt som Andreas. Lösningen med Sirius har varit riktigt bra och känner att jag tagit stora kliv under året.

Många undrar hur det ser ut för din del efter denna säsong. Något du kan kommentera? 
Kontraktet med Sirius är skrivet över ett år. Vi har ett kval vi ska fokusera på nu och sen får vi se hur det blir. Jag är väldigt glad över året jag haft med blåsvart. 

Vi önskar Henrik Kjellsson och laget stort lycka till i kvällens match.

Matchen i dag, tisdagen den 16/2 är grundseriens sista. Om ni inte är på plats kan ni se matchen via Bandypuls eller i vanlig ordning följa matchen på UNT:s direktrapportering alternativt klicka in på elitrapport.se

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 16 feb 2016 kl. 14:34

Annonser


51