Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2090
d3ca10ecf63436a3761e7ead434d78ce
Tillbaka (UPD: 2015-12-16 17:38:27)

Inför Hammarby-Sirius

Det har blivit dags för säsongens första möte mot Hammarby i elitserien. Hammarby som har ett starkt lag tar emot ett Siriuslag med bra energi och vilja. Senaste matchen för Blåsvart var i fredags på hemmaplan mot Vetlanda, en match man förlorade med 3-4 efter en bra upphämtning, men som tyvärr inte nådde riktigt hela vägen fram.

Sirius ställer upp med ett nästan komplett lag i kvällens match. Victor Lundberg är åter tillbaka på sin liberoposition men Eidenert är sjuk och kommer inte komma till spel. Jonas Eklund kommer vara med men inte spela från start. Junioren Nils Bergström är med, tyvärr är junioren David Thorén som bekant fortsatt skadad. Kjellsson som har varit i kanonform på senaste tiden får fortsatt förtroende av Söderman/Gabrielsson i målet.

Vi har pratat med Söderman för att lyssna in hur tankarna går inför kvällens möte, som kanske är en av säsongens tuffaste matcher.
–Vi jobbar för att bli bättre och bättre och försöker ha kul även under resans gång. Även om vi förlorar mycket matcher just nu. Bandy är den roligaste sport som finns och det tar vi med oss ut på planen, i varje situation. Vi kommer försöka jobba än mer med att alla spelare skall vara delaktiga i spelet, när vi gör det är vi bra. Vi ska fortsätta med att spela matcherna till sitt slut, oavsett vad det står på resultattavlan i 80:e minuten, säger Mats.

Har ni någon speciell speltanke inför kvällens match?
Vi kommer testa en lite annorlunda defensiv uppställning för att försöka täta till mer hemåt. I övrigt ska vi försöka släppa loss ordentligt och spela vårt spel, och ha roligt där ute. Det är någon minusgrad och uppehåll, kanonförhållanden för bandy med andra ord.

Något nytt om Thoréns skada?
Han är fortsatt skadad men har nu varit på is ett fåtal pass och åkt lite lugnt för sig själv, med den skadade handen i gips. På måndag ska han få ett lättare gips så att han kan börja träna bättre och komma igång ordentligt.

Vi önskar Sirius lycka till i det första av de två derbymötena mot Hammarby.

Matchen i kväll, onsdag 16/12, mot Hammarby på Zinkensdamms IP är omgång 13 i elitserien. Har ni inte möjlighet att åka till Zinken och kolla på matchen? Följ den på UNT:S direktrapportering eller via elitrapport.

Nästa match efter denna spelas alltså redan nu på fredag, 18/12 kl 19.00 hemma på Studenternas IP. Även den matchen är mot Hammarby och är den 14:e seriematchen. Det blir således den första matchen för Sirius efter att serien vänt, vilket innebär att halva säsongens seriematcher då är spelade. Passa på att förköp din biljett redan nu. Varmt välkommen till gemenskapen på Studan på fredag kväll.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 16 dec 2015 kl. 17:38

Annonser


51