Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2154
8f4c2d7b368b71db6e3e342a79451f8c
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-02-12 15:01:00)

Foto: Anna Westin

Inför Kalix-Sirius

Sirius åker upp med fullt lag till kvällens match och hur startuppställningen kommer se ut är ännu inte spikat, men en preliminär uppställning ser ni nedan. Jimmy Lindgren meddelande under morgonen att han är sjuk och kommer därför inte till spel.

Målvakt: Henrik Kjellsson
Försvarslinje (från höger): Joel Wigren, Johan Jansson Hydling, Victor Lundberg, Daniel Bärneskär, Jakob Jenefeldt
Mittfält: Mattias Widen, Tobias Andersson, Patrik Eidenert
Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja
Avbytare: Vid sidan av planen finner vi Jonas Eklund, Tobias Engstrand, Joonas Peuhkuri, David Thorén (junior) och Gustav Holmgren (reservmålvakt).

Ta det av en intervju med Mats Söderman, huvudtränare Sirius Bandy.

Ni har precis lämnat Relitahallen för säsongens mest långväga match, berätta om känslan?
–Ja, men det känns bra. Vi får se vad som händer med vädret här under eftermiddagen. Jag hoppas det kommer gå att landa i Luleå i alla fall, säger Mats och skrattar.

Det var tre veckor sedan ni spelade match senast, är ni i god form?
–Stämmer, senast var matchen mot Gripen Trollhättan hemma på Studan som vi vann (6-2). Det var en viktig och skön seger att få med sig till det långa VM uppehållet. Vi har byggt vidare på den känslan och tränat riktigt tufft under uppehållet, för att sedan ha släppt lite på det nu de senaste dagarna. Det känns bra, men givetvis påverkar det att inte ha spelat match på tre veckor, mitt uppe i säsong. Kalix spelade match mot Vänersborg i onsdags, bortsett från den har de också haft ett långt uppehåll. Men vi har spelat en internmatch för att få lite matchkänsla, säger Söderman.

Hur påverkar eventuellt snöväder kvällens match?
–Vi avvaktar vädret, men som det ser ut kan det komma att snöa mycket i kväll. Vi åker med fullt lag och är inte främmande för att rumstera om i uppställningen för att anpassa oss för en snömatch, som i så fall förmodligen kommer präglas av luftspel, säger Mats.

Hur påverkar det att sju spelare redan är klara inför kommande säsong?
–Det är självklart väldigt glädjande att så många spelare redan är klara, det är ett annat utgångsläge än vad vi har haft de senaste säsongerna. Det är mer lättjobbat på det här viset. Men först ska vi klara oss kvart elitserien, annars gäller inte deras avtal, påpekar Mats. Det är lätt att glömma det, men spelarna har en stark vilja och hunger att göra något riktigt bra tillsammans och vi kommer göra så gott vi kan, säger Söderman.

Hur går matchen i kväll?
–Vi ska avsluta serien så bra vi kan. Vi har länge sagt att vi ska vara så bra som möjligt i slutet av serien, vilket är nu. Kalix är bra på hemmaplan och har tagit en hel del poäng där den här säsongen, men vi har gjort många bra matcher där uppe senaste åren. Vi har alla möjligheter till att ta poäng i kväll, säger Mats.

Med upp till Kalix följer också fem stycken supportrar från Västra Sidan. Redaktionen har efter en lyckad flygning fått kontakt med Jonas Qvarnström som nu tillsammans med resten av gänget samlats i Luleå innan bussresan mot Kalix avgår senare i eftermiddag. 

–Det är femte året jag åker på vår ”Norrlandsturné”. Alltid speciellt att åka upp så pass långt för en match, säger Jonas.

Sirius har tre raka bortasegrar mot Kalix och Jonas tror på seger i det tuffa snöovädret. 

–Det blir en enkel seger, 6-1 till oss! 

Det har hänt mycket i Sirius under VM-uppehåller. Flera spelare har förlängt sina kontrakt, hur ser du på det och vem skulle du vilja få in om du fick välja ett namn i bandyvärlden? 

–Helt underbart med spelare som är klara. Ger en seriös tro  och en tro på att vi är på rätt väg. När det kommer till spelare finns det bara en som gäller. Lars Fall, alla dagar i veckan, avslutar Jonas.

Vi önskar Mats, Västra Sidan och laget stort lycka till i kvällens match.


Matchen i dag, fredag 12/2 mot Kalix på Kalix IP är omgång 24 i bandyns Elitserie. Om ni, av fullt förståeliga skäl, inte har möjlighet att vara på plats och se matchen live i kväll kan ni i vanlig ordning följa matchen på UNT:s direktrapportering alternativt klicka in på Elitrapport och följa den där. 

Nästa match efter denna spelas redan nu på söndag 14/2 kl 15.00 mot Kungälv hemma på Studenternas IP. Det är seriens sista hemmamatch och näst sista match. Omgång 26 spelar Sirius sedan borta mot Villa Lidköping tisdag 16/2 kl 19.00. Hjärtligt välkomna till Studenternas på söndag.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 12 feb 2016 kl. 15:01

Annonser


51