Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1858
9c5c50990caafd23da199005110ba5e8
Tillbaka (UPD: 2014-11-05 16:05:22)

Inför matchen mot Ljusdal

Sirius och Ljusdal möttes i den sista matchen av Champions Cup där Sirius efter ett sent mål vann matchen med 3-2. Ikväll hoppas laget på en mindre dramatisk tillställning. Kimmo Kyllönen kommer fortsatt vakta målet ikväll. Finländerna har inlett säsongen lika starkt som han avslutade förra årets och tror ikväll på två färska poäng för Sirius. 

Hur sammanfattar du matchen mot Broberg/Söderhamn?
- Vi visste ju att Broberg kommer försvara tätt så vi måste åka runt och skapa hörnor. Och vi gjorde det bra tycker jag. Men när fick vi hörnor måste vi ha skott på mål. Vi sköt utanför för mycket. Vi hade alla chanser att vinna matchen men dom var mera effektiva och vann rättvist.

Hur har stämningen varit i laget, är det en känsla av lite press inför kvällens drabbning? 
- Stämningen är jättebra tycker jag. Vi har gjort bra träningen och vi är redo att möta Ljusdal på bortaplan. Alla tycker att nu är det dags att ta årets första seger.

Du har redan hyllats bland många nere på Studenternas. Hur känner du att din start på säsongen varit? 
- Starten på säsongen har varit bra. Jag känner mig lugn och cool i mitt mål när farligheterna uppstår. Jag har jobbat och pratat mycket med Linkan (Sirius målvaktstränare) och det känns ännu bättre än förra året. Det krävs jobb i varje träning men jag är sugen att göra det jobbet. Hoppas att jag kan fortsätta i samma nivå eller även bli lite bättre hela tiden. 

Vi har inte sätt lika mycket av dina långa utkast, beror det på ett nytt spelsystem ni haft inför säsongen? 
- Ja, delvis är det så. Vi vill hålla bollen och utveckla vårt spel. Men om det finns läge får man också kasta långa. Thony har sagt att vi måste använda våra styrkor. Och långa kast är en av mina styrkor och det kommer jag använda hela säsongen. 

Vad tror du om kvällen match mot Ljusdal? 
- Vi gjorde bra match mot Ljusdal på bortaplan förra året och också i Champions Cup i år. Om vi kan spela vårt spel är vi nära att ta årets första seger. Hoppas att det blir bra väder också. Det känns så jäkla bra nu så måste man säga att det blir 4-0 till oss. Men viktigaste är att vi vinner matchen. Resultat kan vara vad som helst. Det skulle vara kul också att se Västra Sidan på Idrottsparken heja fram oss! 

Hålla nollan från din sida? Inte ofta det händer i bandy? 
- Det är sant men någon gång ska ju vara första i Siriuströjan haha! 

Sirius reser till Ljusdal med följande trupp: 

Kimmo Kyllönen (mv), Gustav Holmgren (mv), Niklas Eriksson, Victor Lundberg, Max Eriksson, Jakob Jenefeldt, Joel Wigren, Patrik Eidenert, Ilja Grachev, Tobias Andersson, Jimmy Lindgren, Mattias Widén, Adam Rudell, Mattias Hammarström, 

Matchfakta: 
Ljusdal - Sirius
Ons 5 november kl. 19:00
Idrottsparken, Ljusdal. 

Läs även UNT.se reportage med Robin Olsson inför kvällens match.

Är ni inte på plats på Idrottsparken i Ljusdal? Ingen fara, ni kan se matchen ändå! Ljusdal kommer att sända matchen på Youtube.


Posten senast uppdaterad 5 nov 2014 kl. 16:05

Annonser


51