Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2096
d31f9b2946f8f349dc1a15f44aa31186
TillbakaFoto: Edvin Hellsing (UPD: 2015-12-18 15:58:43)

Foto: Edvin Hellsing

Inför returen mot Hammarby

Laget som Sirius ställer upp med i kväll är förhållande vis likt laget man ställde upp med i onsdags, men sjukdomar har gjort att varken Daniel Bärneskär eller Patrik Eidenert kommer till spel. 20 åriga Jonas Eklund som med sin storlek och otroliga brytningsförmåga bidragit mycket redan under sin första säsong som senior var med även i onsdags, men började då vid sidan av planen. I dag spelar han vänsterback från start. Patrik Eidenert som var borta även i onsdags är fortfarande inte frisk, med i truppen finns därför Siriusjunioren Oscar Rönnqvist. Förutom 18 åriga Oscar som nu gör sin tredje match i elitserien finns även Nils Bergström, också han 18 år med i kvällens lag (han var med även i onsdags). Gustav Holmgren finns i vanlig ordning med men precis som i onsdags som reservmålvakt då Henrik Kjelsson visar upp en fantastisk form och därför har fortsatt förtroende att vakta Siriusmålet. Tobias Engstrand som tillsammans med Marcus Kumpuoja blev matchhjälte senast finns föga förvånande med i kvällens uppställning, vilket gör att det är fem Siriusfostrade spelare som är födda 1995 eller senare.

Redaktionen har pratat med Oscar Rönnqvist under förmiddagen för att lyssna in känslan inför hans tredje elitseriematch, hur känns det?
–Det känns bra. Jag är lite nervös, men på ett bra sätt. Söderman ringde mig nyligen och berättade att han ville att jag skulle vara med och spela i kväll, att få det förtroendet är självklart väldigt roligt, säger Oscar.

Du har varit med tidigare, berätta?
–Ja, precis. Jag gjorde debut mot Tillberga borta för knappt två veckor sedan, därefter var jag med i fredags när vi mötte Vetlanda hemma på Studan. Vetlandamatchen var häftig, eftersom det var fri entré var det mer publik än vanligt och stämningen på läktarna verkade vara god. Jag har fortfarande inte haft någon speltid, men det är kul och lärorikt bara att få vara med i truppen och känna på, säger Rönnqvist.

Du känner laget mycket väl redan idag?

–Ja, det gör jag väl. Framför allt de unga spelarna. Jonas, Tobias och Gustav spelade jag tillsammans med redan för flera år sedan. Jag minns att vi spelade P16 SM final tillsammans för fem år sedan. Nils har jag spelat med så länge jag kan minnas, eftersom vi är lika gamla. Jag har varit med och tränat till och från i A-laget den här säsongen, och har varit med mycket nu senaste tre veckorna, så jag känner mig trygg i gruppen, även om det är mycket som är annorlunda jämför med juniorbandyn, konstaterar Oscar.

Vad är den största skillnaden på junior- och seniorbandy i dina ögon?
–Det går mycket snabbare och är otroligt tuffare, man behöver vara steget före i tanken för att hinna med. Storleken på spelarna är givetvis något som skiljer sig kraftigt också. Men det upplever jag inte som något problem, jag har spelat en del divison 1 bandy med Uppsala Bois och har som sagt tränat mycket med A-laget, samt spelat några träningsmatcher så jag har börjat vänja mig av storleksskillnaden. (Det ska tilläggas att Oscar är 185 cm lång och väger närmre 85 kg)

Vi har i vanlig ordning även pratat med Sirius huvudtränare Mats Söderman. Berätta hur tankarna går inför mötet med Hammarby denna fredagskväll?
–Det bli väldigt roligt att spela i kväll, hela laget är otroligt laddade och har fantastisk energi sedan vinsten på Zinken i onsdags. Vi ska försöka plocka fram samma känsla och ge precis lika mycket som vi gjorde mot Hammarby, gör vi det har vi god chans i kväll, men samtidigt ska vi vara medvetna om att Hammarby är ett lag som aspirerar på SM final i vår så ingenting är gratis i en sådan här match, säger Mats.

Hur påverkar onsdagens seger den här matchen?
–Det är klart det är skönt att se att vi kan om vi gör som vi ska, men vi ska göra vårt. Det är samma uppladdning med våra vanliga rutiner i kväll som till vilken match som helst, det är inga konstigheter. Vi kommer fortsätta försöka spela lite annorlunda än tidigare i defensiven, vi gjorde det hyggligt mot Hammarby på den fronten men hoppas kunna göra det ytterligare ett snäpp bättre i kväll. Det viktiga är att vi gör det som ett lag, alla ledare och alla spelare gör det här tillsammans och varje roll är oerhört viktig. Gör alla sitt kan det bli riktigt spännande i kväll, vi kommer ge dem en rejäl match, avslutar Söderman.

Vi önskar Oscar Rönnqvist, Söderman och deras Blåsvart stort lycka till i kvällens match mot Hammarby på Studan.

Matchen i kväll, fredag 18/12, mot hammarby på Studenternas IP kl 19.00 är omgång 14 i bandyns Elitserie och således den första matchen efter att serien har vänt (därav att det direkt är ett nytt möte mot Hammarby). Om ni inte har möjlighet att komma ner till arenan och se matchen live, följ den då på UNT:s direktrapport där Håkan Lundh skriver allt om matchen, alternativt klicka in på Elitrapport och följ den där.

Vi vill även passa på att tipsa om att köpa en Blåsvart julklapp i kväll. Det är vår sista match innan jul. Nästa match efter denna spelas sedan på annandagen, lördag 26/12 kl 15.00 borta mot Vetlanda i SAPA Arena.

Nästa hemmamatch spelas sedan onsdag 30/12 kl 19.00 mot Tillberga på Studenternas IP.

Välkomna till Studenternas i kväll. Extra varmt välkomna vill vi hälsa alla studenter som i kväll går in för endast 50 kr. En satsning som vi har gjort tillsammans med Hammarby, som hade som kampanj hos sig i onsdags.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 18 dec 2015 kl. 15:58

Annonser


51