Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1036
e442fd0cfc51b3dc54b2eff70b67edaf
TillbakaKan Sirius störa SAIK i Göransson Arena imorgon? (UPD: 2011-11-30 13:18:00)

Kan Sirius störa SAIK i Göransson Arena imorgon?

Inför Sandviken-Sirius

Hemmalaget Sandviken har inlett säsongen bra och ligger inför mötet på tredje plats i tabellen efter Edsbyn och Bollnäs. Med sina 46 fullträffar har Stålmännen också gjort flest mål i hela serien.
– Jag tycker de spelar den roligaste bandyn i Sverige. De har bra fart och kör med mycket passningar samtidigt som många är delaktiga i spelet, berättar Fall.

Johan Löfstedt, Sandvikens nyförvärv från Vetlanda, har haft stor del i lagets framgångar hittills. Med sina tolv mål och sju målgivande passningar toppar han poängligan i Elitserien.
– Han är duktig på det mesta. Slå passningar, skjuta, åka skridskor, göra mål… Men de har fler duktiga spelare. Berlin är en annan vi måste se upp med, berättar Fall.

En annan kille som har imponerat i Sandviken och tagit bandysverige med storm är 16-årige supertalangen Erik Pettersson som med sina sju fullträffar ligger på delad fjortondeplats i skytteligan.
– Vad jag har sett så har han ett jäkla bra skott. Det är ju kul för bandyn att det kommer fram unga killar som är så pass duktiga som honom, säger Fall.

Senaste gången Sirius kom till Göransson Arena var under World Cup. Man åkte då ur mot suveräna Dynamo Moskva efter en minst sagt nervpirrande straffläggning i kvartsfinalen. Dessförinnan hade man spelat oavgjort mot just Sandviken.
– Vi har fina bilder från Göransson Arena och World Cup i höstas så det ska vi ta med oss på onsdag, säger Fall.

Många trodde efter turneringen att Sirius gick mot en kanonsäsong i årets upplaga av Elitserien, men efter sju raka matcher utan vinst ligger man nu i bottenskiktet av tabellen och får ses som rejäla underdogs mot de regerande mästarna.
– Vi måste störa deras spel och inte låta dem hitta passningsvägar. Men det viktigaste tycker jag är att vi får igång vårt eget spel när vi har bollen, förklarar Fall.

I och med storvinsten i söndags klättrade Sirius förbi nedflyttningsstrecket och man börjar hitta formen.
– Man kände idag (måndag) på träningen att det var ett jävla go i laget. Vi ska vända det här, det är känslan, bekräftar Fall.

Statistiken talar dock emot Blåsvart inför söndagen. Faktum är att uppsalalaget inte vunnit på bortaplan mot Sandviken de senaste 17 åren, men det är inget som oroar Sirius lagkapten:
– Har vi inte vunnit på 17 år? Då är det ju dags nu!

Sirius trupp till matchen:
Jakob Säleby (mv), Gustav Holmgren (mv), Patrik Johansson, Max Eriksson, Joachim Boivie, Lars Fall, Niklas Hellqvit, Erik Sundin, Christian Mickelsson, Viktor Broberg, Andreas Eskhult, Kalle Spjuth, Andreas Werner, Mikael Jacobsson,Tobias Engstrand (jr)

Matchfakta:
Sandviken-Sirius
Onsdag 30 nov, 19:00

/Erik J. Ström

Posten senast uppdaterad 30 nov 2011 kl. 13:18

Annonser


51