Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1892
a01d80a63f4e9a896baf4720184c85f0
Tillbaka (UPD: 2014-12-10 15:41:05)

Inför Sirius - Bollnäs

 Ikväll möte Sirius - Bollnäs. Förra året blev det dubbla försluter mot Hälsingelaget. Bollnäs inledde årets säsong starkt och vann Champions Cup uppe i Edsbyn. I serien har laget spelat stabilt och ligger på en sjätte plats i tabellen, fyra poäng för Sirius. 

Sirius inleder nu en tuff period med fyra matcher mot fyra topptippade lag. Ikväll mot Bollnäs innan laget på fredag tar sig an de regerande Svenska mästarna Sandviken. Nästa onsdag kommer Villa Lidköping på besök innan bortamatchen mot Vetlanda blir den sista innan jul. 

Sirius har under hela försäsongen och i serien haft stora skadeproblem. Laget har nu repat sig och alla finns tillgängliga. Även Kimmo Kyllönen som nu har ett specialskydd för sitt brutna finger. Gustav Holmgren har dock inte gjort någon besviken i de matcher han fått chansen att stå och har i kvällens drabbningen fortsatt förtroende att vakta stolparna. 

Det skulle även blivit en brödrakamp på planen när Jimmy Lindgren har sin bror Jens i motståndarlaget. Men Jens skada gör att han missar dagens match. Robert, Jimmys far, är klubbchef i Bollnäs och kommer ikväll att finnas på plats. 

- Han ska ha Bollnäsjacka och Siriusmössa annars får han inte komma inte in - det vet han om, säger Jimmy med glimten i ögat och fortsätter. 

- Det är speciellt att få möta gamla laget. Speciellt då jag har spelat med A-laget sedan jag var 16 år. Att få tvåla till dem lite är något jag inte skulle tacka nej till. 

Vilka ska Sirius se upp med? 
- Många bra spelare vi ställs mot idag. Med tanke på dagens förhållanden är Hellmys långa spel något vi får se upp med. Ville Altonen är också en av världens bästa på att ta ner bollen och vinna man-mot-man situationer.

Vilka gynnar det regniga vädret mest? 
- Svårt att säga! Två spelande lag, så idag handlar det mycket om inställning. De är favoriter men vi är sugna att ta två poäng. 

Sirius ställer upp med följande laguppställning ikväll: 

Målvakt: Gustav Holmgren
Backar: Niklas Eriksson, Victor Lundberg, Max Eriksson
Halvor: Jakob Jenefeldt, Joel Wigren
Def. mitt: Mattias Widén, Jimmy Lindgren
Off. mitt: Tobias Andersson, Ilja Grachev
Anfall: Mattias Hammarström
 
Avbytare: Kimmo Kyllönen, Patrik Johansson, Adam Rudell, David Thorén, Jonas Eklund.


Matchfakta: 
Sirius - Bollnäs
Ons 10 dec kl. 19:00
Studenternas IP
Väder: Lätt regn, avtar framåt kvällen.

Posten senast uppdaterad 10 dec 2014 kl. 15:41

Annonser


51