Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1913
259098cf36a566a1000bea9db8a8d17d
Tillbaka (UPD: 2015-01-05 15:19:41)

Inför Sirius - Kalix

Segern mot Ljusdal har laget lagt bakom sig och inför morgondagens match mot Kalix är det ett hungrigt Sirius som jagar två nya poäng och möjligheten med hjälp av Sandviken ta sig upp på en 10:e plats i serien. Tabellkonkurrenten Kungälv möter Sandviken och vid förlust för Göteborgslaget samtidigt som Sirius vinner befinner sig de blåsvarta för första gången sedan november på säker mark. 

Patrik Johansson spelade i lördagens match mot Ljusdal halvpositionen. En position han är väldigt familjär med, men under säsongen gått ifrån mot en offensivare roll. 

Hur kändes det att vara tillbaka på den position du under alla tidigare år i Sirius spelat? 
- Det låter kanske lite konstigt men det kändes lite som att "komma hem" igen. Jag har spelat halv de senaste fem säsongerna och de var skönt att vara tillbaka där även om jag tycker att jag hittat en bra position högre upp i banan också. 

Kommer vi få se dig på den positionen där imorgon också? 
- Det får jag reda på efter träningen ikväll. Jag spelar där tränarna tycker att det är bäst. 

Vilket sorts lag är Kalix och vad ska man se upp för i deras spel? 
- Vad jag vet så spelar Kalix lite annorlunda beroende på om de spelar borta eller hemma. Även om det inte blev speciellt mycket mål uppe i Kalix när vi mötte de senaste (vinst med 2-1 för Sirius) så spelade dom ett högt försvarsspel med ganska raka och snabba anfall. Jag tror att de kommer fokusera på defensiven mot oss på Studan. 

Kalix är ett lag som i år producerat en hel del mål via hörnor. Hur försvarar man sig mål ett lag som gör mycket mål på hörnor? Finns det något recept på det?
- Steg ett är givetvis att se till att de inte får så många hörnor. Några kommer de ju alltid få och då är det upp till oss i muren och de som rusar att göra ett bra jobb. Något jag tycker att vi har gjort stora delar av säsongen. Victor Lundberg och Niklas Eriksson har rusat riktigt bra och stått i vägen för många hörnskott. 

Skadeläget på de defensiva spelarna i Sirius har varit tufft. Både Mattias Widén och Jakob Jenefeldt har under säsongen fått kliva ner på backplatser med gott resultat. Victor Lundberg saknades mot Ljusdal p.g.a sin fotskada men har förhoppningar att kunna vara med mot Kalix. Junioren Jonas Eklund som också har problem med en fot och ljumskar är ännu inte bekräftad för spel. 

Matchfakta: 
Sirius - Kalix
Tisdagen 6 januari, kl. 15:00
Studenternas IP

Posten senast uppdaterad 5 jan 2015 kl. 15:19

Annonser


51