Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2073
e3182222f735b6ceaf0d600e85d837bb
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2015-11-27 18:00:01)

Foto: Anna Westin

Inför Sirius - Sandviken

Laget som Sirius ställer upp med i kväll är oförändrat sedan onsdagens match mot Vänersborg, vilket innebär att det är ett fortsatt ungt lag man ställer upp med. Förutom 18 åriga Nils Bergström som nu gör sin andra match i elitserien finns även David Thorén, 18 år med i anfallslinjen. Gustav Holmgren finns i vanlig ordning med i truppen, även i dag som reservmålvakt då Henrik Kjelsson har fortsatt förtroende att vakta Siriusmålet. Jonas Eklund fortsätter spela högerback från start i kvällens match och Tobias Engstrand finns precis som senast även han med i anfallet. Jonas och Tobias är precis som Gustav födda 1995.

Victor Lundberg, Sirius libero skadade sig mot Bollnäs borta och kommer med stor sannolikhet inte till spel i kvällens match heller. Johan Jansson Hydling kommer därför att fortsätta spela libero och Daniel Bärneskär och Jonas Eklund som backar.

Vi har som vanligt pratat med Sirius Huvudtränare Mats Söderman. Berätta hur tankarna går inför mötet med SAIK denna fredagskväll?
–Vi har allt att vinna i kväll. Vi har en fortsatt bra känsla i truppen och möter Sveriges kanske bästa bandylag just nu. Det ska bli kul att mäta sig mot så otroligt bra motstånd. Det är alltid härligt att spela inför våra otroliga supportrar nere på Studan.

Det är ett fortsatt ungt lag i kväll, berätta?
–Precis som jag sa inför onsdagsmatchen känns laget bra, trots att vissa spelare saknas och att åldern i laget är väldigt ung. De unga spelarna har visat stor vilja och imponerat ordentligt under säsongen, och fortsätter och leverera.

Hur ser ni på den kraftiga blåsten?
–Vi kommer inte att anpassa oss efter blåsten om den inte blir extrem, men som det ser ut nu kommer det mojna en aning innan matchen drar igång i kväll. Vi ska spela smart och försöka hålla laget så kort som möjligt och göra vad vi kan för att inte få omställningar mot oss, likt vi fick vid flera tillfällen mot Vänersborg senast.

Vi önskar Söderman och Blåsvart stort lycka till i kvällens match mot SAIK.

Matchen i kväll, onsdag 27/11, mot SAIK på Studenternas IP kl 19.00 är omgång 9 i bandyns Elitserie. Om ni inte har möjlighet att komma ner till arenan och se matchen live, följ den då på UNT:s direktrapport där Håkan Lundh skriver allt om matchen, alternativt klicka in på Elitrapport och följ den där.

Nästa match efter denna spelas på tisdag 1/12 kl 19.00 borta mot Edsbyn.Nästa hemmamatch spelas sedan fredag 11/12 kl 19.00 mot Vetlanda på Studenternas IP. Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen uppmanar då hela Uppsala till att komma ner till arenan och se matchen och ha en trevlig afton med familjen. De bjuder alla på fri entré.

Tillhör du en av de som alltid har undrat hur en svävare ser ut i verkligen och hur den faktiskt fungerar? Kanske funderar dina barn över detta och är nyfikna på dessa minst sagt häftiga farkoster? I så fall vill vi tipsa er att om komma ner till Studenternas IP denna kväll. Det kommer nämligen att finnas en svävare på plats på arenan då. Håll utkik i våra medier framöver för att få veta mer om vad som händer på Studan den 11:e december. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning, njut av tradition intill Fyrisån, se en svävare och mycket mer. Hoppas vi ses där.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 27 nov 2015 kl. 18:00

Annonser


51