Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2108
986ab8b15c6974641432c727f6e1d292
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2015-12-30 10:28:32)

Foto: Anna Westin

Inför Sirius - Tillberga

Laget som Sirius ställer upp med i dag är ganska likt det man ställde upp med på annandagen mot Vetlanda, men med vissa skillnader. Henrik Kjellsson vaktar målet, Jonas Eklund och man spelar med tre avbytare istället för fyra. Daniel Bärneskär är tillbaka till spel på vänsterbackspositionen. Vid sidan av planen finner vi Tobias Engstrand, Jimmy Lindgren och Joonas Peuhkuri.

Sirius ställer upp med följande lag mot Tillberga i dag:
Målvakt: Henrik Kjellsson
Försvarslinje (från vänster): Joel Wigren, Johan Jansson Hydling, Victor Lundberg, Daniel Bärneskär, Jakob Jenefeldt
Mittfält: Mattias Widén, Patrik Eidenert, Tobias Andersson
Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja

Vi har pratat med Sirius huvudtränare Mats Söderman, berätta hur tankarna går inför kvällens match mot Tillberga?
–Vi har en härligt känsla i laget och det ska vi bygga vidare på. Vi ska försöka fortsätta den positiva trenden vi har haft mot Hammarby och nu senast mo Vetlanda på annandagen. Det ser ut att bli riktigt fint bandyväder i kväll, runt nollan och uppehåll. Det finns alla möjligheter för en riktigt bra bandymatch, säger Mats glatt.

Hur ska ni spela i dag för att vinna i kväll?
–Tillberga är duktiga, framför allt offensivt. Vi vann visserligen med 3-5 när vi mötte dem på bortaplan, men i dag är det en ny match. Det krävs att vi går för full maskin och jobbar otroligt hårt. Vi vet att vi är bra när vi åker mycket skridskor och tar jobbet för varandra. Vi vill utvecklas för varje match och försöker hela tiden bli lite bättre. Jag tror det blir en jämn match i kväll, avslutar Mats.

Redaktionen har även pratat med Tobias Engstrand. Ni siktar på säsongens första seger på Studenternas IP?
–Ja, precis. Det är en viktig match i dag, vi vill självklart få med oss två poäng på hemmaplan. Det skulle vara otroligt skönt att vinna på hemmaplan och bjuda hemmapubliken på en seger. Om vi gör det vi har tränat på och ger allt i varje situation tror jag att vi kommer lyckas med det, säger Tobias.

Hur ska ni spela för att göra det?
–Vi spelade bra mot Vetlanda på annandagen, tyvärr slutade matchen 8-7 till deras favör men det var liv i matchen hela vägen och det kunde lika gärna varit vi som drog det längsta strået. Om vi tar jobbet vinner vi i kväll, avslutar Engstrand.

Redaktionen fick chansen att prata med Jonas Eklund, du är inte med i kväll?
–Nej, jag har haft känningar i ljumsken sedan matchen mot Vetlanda senast. Jag tränade i går (tisdag) och det kändes okej då, men det är bättre att vila en dag extra känner jag. I ytterlägena är det inte riktigt bra, så jag ser matchen från läktaren i dag, säger Jonas.

Vi önskar Söderman, Tobias och blåsvart stort lycka till i dagens match mot Tillberga på Studenternas IP.

Matchen i dag, onsdag 30/12 mot Tillberga på Studenternas IP kl 19.00 är omgång 16 i bandyns Elitserie och årets sista match för Sirius. Om ni inte har möjlighet att komma ner till Studan och se matchen kan ni som vanligt följa matchen på UNT:s direktrapport alternativt klicka in på Elitrapport och följa den där.

Nästa match för Sirius spelas redan på lördag 2/1 kl 16.00 borta mot SAIK i Göransson Arena. Nästa hemmamatch spelas sedan tisdag 5/1 kl 19.00 på Studenternas IP mot Edsbyn.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 30 dec 2015 kl. 10:28

Annonser


51