Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2129
424667c5e49eaae6287f902630e5343d
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-01-13 11:19:48)

Foto: Anna Westin

Inför Sirius-Bollnäs

Laget blåsvart ställer upp med i kväll har vissa förändringar mot senaste matchen, då man mötte Vänersborg på bortaplan (förlust med 5-3). Jonas Eklund är återställd i ljumsken och kliver in på högerbacken då Johan Jansson Hydling fick en smäll mot huvudet mot Vänersborg och vilar från spel. Han tränade under gårdagen och läget är under kontroll. Junioren Oscar Rönnqvist som nu har setts i flertalet A-lagssammanhang är med i kvällens match efter att ha tränat med laget under måndagen och tisdagen. Vi har pratat med både Oscar och Jonas under morgonen, givetvis har vi även pratat med Mats Söderman. David Thorén är fortsatt borta men resan tillbaka går framåt. I går, tisdag togs stiften ur fingret och han var med och tränade med U20 laget. I morgon väntar ett första pass med A-laget. Vi hoppas att läkeprocessen går fortsatt bra nu när stiften är urtagna och att styrkan kommer tillbaka inom kort.

Sirius ställer upp med följande lag mot Bollnäs i kväll:
Målvakt: Henrik Kjellsson
Försvarslinje (från höger): Joel Wigren, Jonas Eklund, Victor Lundberg, Daniel Bärneskär, Jakob Jenefeldt
Mittfält: Mattias Widén, Patrik Eidenert, Tobias Andersson
Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja
Vid sidan av planen finner vi Tobias Engstrand, Jimmy Lindgren, Joonas Peuhkuri, Oscar Rönnqvist (junior) och Gustav Holmgren (reservmålvakt).

Vi har pratat med junioren Oscar Rönnqvist inför kvällens match, hur känns det att vara med och spela mot ett så bra lag som Bollnäs är just nu?
–Det ska bli riktigt kul. Vi har inget att förlora, det har däremot Bollnäs. De har en lång svit utan förluster. Vi spelar utan press och kommer försöka bryta deras svit. Jag spelade inte mot Vänersborg men följde matchen, och den goda känslan i laget är åter tillbaka. Bollnäs är nog visserligen snäppet vassare än Vänersborg, men gör vi som sagt på förhand ska kan vi matcha dem, säger Oscar.

Du var med och tränade måndag och tisdag, berätta?
–Ja, precis. Jag och Hannes Skagerlind (kapten i U20) har varit med och tränat med laget den här veckan och det har känts bra. Andreas Eskhult har varit med och det är roligt att få träna med honom, hans dragningar sitter fortfarande i. Jag försöker titta och lära så mycket jag kan.

Hur laddar du upp inför kvällens match?
–Jag vilar från morgonträningen när det är matchdag. Det brukar jag göra. I övrigt tänker jag på att käka ordentligt. Det blir plugg i några timmar sedan hem och ladda. Skolan är ganska lugn nu sista året i gymnasiet, vilket är skönt för då har jag god tid för träning, men i dag ligger fokus på match, säger Rönnqvist.

Redaktionen har även pratat med Jonas Eklund som i dag är åter klar för spel, du har varit skadad en period?
–Ja, jag har problem med ena ljumsken men är efter behandlingar och vila nu redo för att gå för full maskin igen, vilket känns bra, säger Jonas.

Du spelar högerback i dag, publiken är van att se dig på vänstra sidan av planen?
–Eftersom Johan är skadad spelar jag på högersidan i dag, vilket är sidan jag har spelat på under alla ungdomsår. I grunden är det alltså min rätta sida, även om jag nu har vant mig vid att spela på vänstersidan och tycker det känns bra även där, säger Eklund.

Hur stoppar ni Bollnäs?
–Det gäller att vi spelar tätt och tillsammans. De har många skickliga spelare som har en förmåga att göra det oväntade vilket gör det oerhört roligt men svårt att försvara, säger Jonas.

Hur laddar du upp inför matchen i kväll?
–Jag äter dubbla frukostar, en ordentlig lunch och tar sedan en kort nap på eftermiddagen för att vara riktigt pigg när domaren blåser igång matchen. Att få de där 20 minuternas sömn på eftermiddagen ger stor effekt på mig. Eftersom jag alltid spelar med galler påverkar inte eventuellt snöfall mig, vilket gör att jag kan fokusera på mitt och inte behövas fundera över yttre faktorer som vädret, avslutar Jonas.

Vi har pratat med Sirius huvudtränare Mats Söderman, hur är känslan i laget?
–Det är bra känsla i gruppen, fokus är inställt på att hålla i de bra sakerna vi gjorde i fredags och bygga vidare på det. Vi har haft två bra träningar måndag tisdag, där tisdagsträningen i vanlig ordning var lugnare. Dagen innan match jobbar vi mer med detaljer och matchförberedelser, berättar Mats.

Hur går tankarna inför kvällens match, Bollnäs är onekligen i bra form?
–Vi möter ett av Sveriges absoluta bästa bandylag. Statistiken tar för sig själv, de har åtta raka matcher utan förlust där de bland annat har slagit Västerås och SAIK. Det är kul att spela mot ett såhär bra lag. Vi vet att vi behöver göra en toppmatch för att rubba dem. I Hälsingelagets uppställningen finns bland annat Christian Mickelsson, Andreas Westh, Ville Aaltonen, Per Hellmyrs och Uppsalasonen Daniel Berlin. De sista nämna är två av världens bästa bandyspelare just nu. Inte bara individuellt, utan de är också otroligt bra tillsammans, säger Söderman.

Berätta om kvällens match?
–Vi behöver göra samma jobb som mot Vänersborg senast, försvar hela vägen från forwards hem till målvakt. När vi lägger ner jobbet för varandra och hjälper varandra, även när vi inte har boll, då är vi riktigt bra. Vi får se vad som händer med vädret, enligt prognosen ser det ut att vara uppehåll i kväll, men blir det mycket snö förändras givetvis matchbilden, då blir det förmodligen mycket luftspel från båda lagen, säger Mats.

Vi önskar Oscar, Jonas, Söderman och blåsvart stort lycka till i kvällens match mot Bollnäs på Studenternas IP.

Matchen i dag, onsdag 13/1 mot Bollnäs på Studenternas IP kl 19.00 är omgång 20 i bandyns Elitserie. Om ni inte har möjlighet att komma ner till Studan och se matchen live i kväll kan ni i vanlig ordning följa matchen på UNT:s direktrapportering alternativt klicka in på Elitrapport och följa den där.

Nästa match för Sirius efter denna spelas på bortaplan mot Broberg/Söderhamn redan nu på fredag 15/1 kl 19.00. Nästa hemmamatch spelas sedan mot ”Mesta mästarna” Västerås onsdag 20/1 kl 19.00 på Studenternas IP.

Varmt välkomna till Studan och se klassisk bandy där Daniel Berlin är åter på arenan där allt en gång började.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 13 jan 2016 kl. 11:19

Annonser


51