Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2132
022725c045e32eea103bff5672069172
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2016-01-15 16:08:27)

Foto: Anna Westin

Inför Sirius-Broberg/Söderhamn

Sirius fick i onsdags se sig besegrade av Bollnäs. En match där Bollnäs med Hellmyrs som kreatör efter en stark första halvlek säkrade två poäng. Broberg kommer från en tung förlust mot Västerås i onsdags. 9-0 slutade matchen i de grönvitas favör. Laget har haft en tuff uppladdning inför veckans matcher. Måndagens träning snöade bort och i tisdags blev det träning på hockeyrink då isen Hällåsen spruckit på flera ställen. 

Sirius och Broberg/Söderhamn möttes på Studenternas IP i den sjätte omgången. Då blev det seger för Hälsingelaget med uddamålet efter att Sirius med Kumpuoja i spetsen i andra halvlek hämtade upp ett 0-4 underläge till 3-4. 

I Broberg finns målfarlige Martin Söderberg som på 20 spelade matcher gjort 33 mål. Bäst i Sirius är Markus Kumpuoja med 19 gjorda mål.

Det är ett par förändringar i truppen inför dagens match. Juniorerna Oscar Rönnqvist, Nils Bergström och Johannes Camilton finns idag med i truppen. Sirius saknar fortsatt Johan Jansson Hydling som fick en smäll i bortamatchen mot Vänersborg för en vecka sedan. Även Patrik Eidenert saknas p.g.a en stukad fot. Tobias Engstrand står över dagens match och ersätts av Johannes Camilton. 

Sirius ställer idag upp med följande lag: 
Målvakt: Henrik Kjellsson
Försvarslinje (från höger): Joel Wigren, Jonas Eklund, Victor Lundberg, Daniel Bärneskär, Jakob Jenefeldt
Mittfält: Mattias Widén, Joonas Peuhkuri, Tobias Andersson
Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja
Vid sidan av planen finner vi Jimmy Lindgren, Oscar Rönnqvist (junior), Nils Bergström (junior), Johannes Camilton (junior) och Gustav Holmgren (reservmålvakt).

Redaktionen har pratat med Victor Lundberg inför dagens match. Hur ser du på kvällens match mot Broberg/Söderhamn? 
- Broberg är ett skridskoskickligt lag med många snabba spelare. De kör väldigt mycket och utmanar i djupet. På Studenternas i höstas hade vi svårt att få stopp på de under första halvlek och fick jaga i andra. Något som höll på att ge utdelning då vi var påväg tillbaka men lyckades inte nå hela vägen till kvittering. 

Hällåsen är en erkänt tuff arena att spela på. Lite i stil med Skarpe Nord. Vad är dina tankar om arenan? 
- Det är som du säger en speciell arena. Ganska liten och det tenderar att blåsa mycket vilket kommer kännas lite extra nu när det är så pass kallt ute. 

Matchinfo:
Broberg/Söderhamn - Sirius
Datum: 15 januari 2016
Tid: 19:00
Plats: Hällåsens IP
Domare: Valdemar Olsson
Temperatur: Ca - 15

Matchen i dag, fredag 15/1 mot Broberg/Söderhamn är omgång 21 i bandyns Elitserie. Om ni inte har möjlighet att vara på plats och se matchen live i kväll kan ni i vanlig ordning följa matchen på UNT:s direktrapportering alternativt klicka in på Elitrapport och följa den där.

Nästa match för Sirius efter denna spelas på hemmaplan mot ”Mesta mästarna” Västerås, onsdagen den 20/1 kl 19.00.

Posten senast uppdaterad 15 jan 2016 kl. 16:08

Annonser






























51