Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2118
5f3fe59c01d51089d079b1a885e376f9
Tillbaka (UPD: 2016-01-05 14:37:46)

Inför Sirius-Edsbyn

Laget som Sirius ställer upp med i dag har flertalet förändringar mot senaste matchens uppställning. Gustav Holmgren vaktar målet, Jimmy Lindgren och Tobias Andersson är tillbaka för spel och som junior är landslagsaktuella Nils Bergström med. Mot SAIK senast var både Nils och Oscar Rönnqvist med, som båda fick beröm för sina insatser av Mats Söderman men eftersom både Jimmy och Tobias är tillbaka spelar inte Oscar i kväll. Jonas Eklund är fortsatt borta på grund av ljumskskada.

Sirius ställer upp med följande lag mot Edsbyn i dag:
Målvakt: Gustav Holmgren
Försvarslinje (från vänster): Joel Wigren, Johan Jansson Hydling, Victor Lundberg, Daniel Bärneskär, Jakob Jenefeldt
Mittfält: Mattias Widén, Patrik Eidenert, Tobias Andersson
Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja
Vid sidan av planen finner vi Tobias Engstrand, Jimmy Lindgren, Joonas Peuhkuri, Nils Bergström (junior) och Henrik Kjellsson (reservmålvakt).

Det är ungt i båda lagens mål i dag. Precis som Gustav Holmgren är även Edsbyns målvakt, Eric Persson 20 år gammal. Redaktionen har pratat med Gustav Holmgren, som vaktar det Blåsvarta målet i kväll. Berätta om uppladdningen inför kvällens match?
–Det blir ganska samma uppladdning som vanligt. Jag försöker att alltid vara ledig när det är matchdag, vilket jag är tacksam för att ICA Kvantum låter mig vara. Jag har tagit en promenad till Relitahallen och hämtat min cykel och kommer försöka fortsätta vara ute i det fina vädret, berättar Gustav.

Hur känns det inför kvällens match?
–Det känns bra även om vi har gått ner oss lite de senaste två matcherna. Vi vet vilket jobb som krävs och i kväll ska vi lägga ner det jobbet, hela vägen från början till slut. Då kan vi slå vilket lag som helst. Det roliga med att spela på Studenternas är det fantastiska stödet vi får från läktaren, det ger en härlig stämning. Jag vill även berömma för stödet vi har på bortamatcher, Västras sång är alltid den som hörs bäst, säger Holmgren.

Hur ser du på de rådande väderförhållandena?
–Om det snöar påverkar det de andra minst lika mycket som mig. Jag tycker bara det är kul att spela när det snöar, om det nu kommer göra det. Det händer ofta mer då, säger Gustav med glimten i ögat.

Vi har även pratat med Sirius huvudtränare Mats Söderman, hur ser du på kvällens förhållanden?
–Det ser ut att bli mycket fina förhållanden i kväll, vilket givetvis är kul. Det är kanske lite kallare än vad vi är vana vid men inget som kommer att påverka matchen. Det kommer möjligen lite snö, men inte sådana mängder som kommer påverka spelet. Vi hoppas på mycket folk på läktarna, säger Mats.

Hur är känslan i laget?
–Vi var inne i en bra period ett antal matcher, Hammarby hemma och borta samt Vetlanda. Vi tappade sedan det mot Tillberga och jag tror att det sedan satt kvar lite mot SAIK senast. Vi hade bra känsla på träningen i går och är laddade inför kvällens match. Vi vet att vi är i behov av att alla spelare går fullt i 90 minuter för att vinna matcher och av förståeliga skäl är det svårt att samtliga spelare ska vara så laddade varje match i 26 omgångar. Vi ska kunna rubba alla lag vi möter, precis som vi bland annat gjorde när vi mötte Vetlanda och Hammarby. För att lyckas med det behöver alla delta i spelet, säger Söderman.

Berätta om kvällens match?
–Det blir nog tuff checkung från Edsbyns sida i dag. De spelar med 4 backlinje och har många spelare framåt. Det gäller att vi klarar av den höga pressen de ofta spelar med. Vi ska utvecklas för varje match och har hela tiden sagt att vi ska vara som bäst i slutet av säsongen. Vi vill givetvis vinna varje match, men det viktiga är att vi bygger framåt och att alla spelare vill delta i spelet och jobbar hårt. När vi gör det kommer resultaten.

Redaktionen har även pratat med Jonas Eklund, du är inte med i kväll heller?
–Nej, jag har fortsatta känningar i ljumsken sedan matchen mot Vetlanda och räknar med att vara borta ytterligare en vecka. Jag har varit med och tränat lite och går hos vår sjukgymnast. Fram till dess att jag är bra ser jag matcherna från läktaren, säger Jonas.

Vi önskar Söderman, Gustav och blåsvart stort lycka till i kvällens match mot Edsbyn på Studenternas IP.

Matchen i dag, onsdag 5/1 mot Edsbyn på Studenternas IP kl 19.00 är omgång 18 i bandyns Elitserie och årets första hemmamatch för Sirius. Om ni inte har möjlighet att komma ner till Studan och se matchen kan ni som vanligt följa matchen på UNT:s direktrapport alternativt klicka in på Elitrapport och följa den där.

Nästa match för Sirius spelas på fredag 8/1 kl 19.00 borta mot Vänersborg i Arena Vänersborg. Nästa hemmamatch spelas sedan onsdag 13/1 kl 19.00 på Studenternas IP mot Bollnäs.

Välkomna till Studenternas IP!

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 5 jan 2016 kl. 14:37

Annonser


51