Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2138
c2b80390cd6e57340afd5f3a66b69047
Tillbaka (UPD: 2016-01-22 16:26:00)

Inför Sirius-Gripen Trollhättan

Blåsvart spelade match så sent som i onsdags, man tog då emot Västerås på hemmaplan, en match som slutade 2-10 till gästerna. Trots resultatet lyfter Mats Söderman fram positiva delar av matchen där man spelar så som man vill, vilket var att spela offensivt och våga gå framåt med många spelare trots att motståndet var VSK, Svenska mästare och kanske fortfarande bästa bandylaget i landet.

Laget Sirius ställer upp med i dag är ännu inte klart när redaktionen pratar med Mats under fredagsförmiddagen.
–Vissa namn kan bli klara så sent som efter matchuppvärmningen i dag, berättar Söderman. Hela truppen är kallad än så länge, vilka som kommer till spel återstår att se beroende på skadeläget på Mattias Widen och Patrik Eidenert, säger Mats.

Det som är klart är att Henrik Kjellsson vaktar Siriusmålet och att junioren David Thorén, som gjorde comeback efter sin fingerskada i onsdags, får fortsatt förtroende i kvällens match. 

Vi har i vanlig ordning pratat med Mats Söderman inför kvällens match. Hur är känslan inför mötet med tabelljumbon, Gripen Trollhättan i kväll?
–Det är en god stämning i truppen tycker jag. Vi tränade lugnt i går och laddar nu på för fullt inför kvällens match, säger Mats.

Vinner ni i kväll?
–Vi fokuserar på att göra en riktigt bra prestation oavsett vilka vi möter, sedan får vi se vad resultatet blir. Men presterar vi bra kommer resultaten till slut, säger Söderman.

Redaktionen har pratat med Joel Wigren inför kvällens match, hur är känslan i truppen?
–Det känns bra. Vi har hela säsongen jobbat med att vara som bäst i slutet av serien, vilket är nu. Vi jobbar nu därför med att höjas oss en nivå och prestera riktigt bra här i slutet på säsongen.

Vad är era förväntningar på matchen?
–Vi går självklart för seger i kväll. Jag tror vi har goda förutsättningar för att få med oss två poäng i kväll. Gör vi det vi ska är vi ett bättre bandylag än dem, säger Joel, som var en av målskyttarna i mötet med Västerås i onsdags.

Berätta om mötet senast mot Gripen Trollhättan?
–Vi vann när vi mötte dem på bortais tidigare den här säsongen. I första halvleken skulle jag tro att vi har ca 85% av bollinnehavet och spelade riktigt bra. När vi spelar på det viset kan vi slå de flesta lag, säger Wigren.

Vi önskar Joel, Mats och hela laget stort lycka till i kvällens match.

Matchen i dag, fredag 22/1 mot Gripen Trollhättan på Studenternas IP är omgång 23 i bandyns Elitserie. Om ni inte har möjlighet att vara på plats och se matchen live i kväll kan ni i vanlig ordning följa matchen på UNT:s direktrapportering alternativt klicka in på Elitrapport och följa den där.

Nästa match för Sirius efter denna dröjer då det är VM uppehåll efter kvällens match. Fredag 12/2 kl 19.00 spelar man nästa gång, då möter man Kalix på bortaplan. En långväga resa uppåt i vårt avlånga land. Nästa hemmamatch spelas sedan mot Kungälv söndag 14/2 kl 15.00 på Studenternas IP. Det är seriens sista hemmamatch. Omgång 26 spelar Sirius sedan borta mot Villa Lidköping tisdag 16/2 kl 19.00. Hjärtligt välkomna till Studenternas i kväll.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 22 jan 2016 kl. 16:26

Annonser


51