Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2070
719bf66ec5dee893c19711e1d4aa93cd
TillbakaFoto: Anna Westin (UPD: 2015-11-25 16:24:07)

Foto: Anna Westin

Inför Sirius-Vänersborg

Laget som Sirius ställer upp med i dag är ungt. Förutom 18 åriga Nils Bergström finns även det mer bekanta namnet David Thorén med i anfallslinjen, som är av samma årgång som Nils. Gustav Holmgren, född 1995 finns i vanlig ordning med i truppen, i dag som reservmålvakt då Kjellsson vaktar Siriusmålet denna onsdagskväll. Jonas Eklund spelar högerback från start i kvällens match och Tobias Engstrand finns även han med i anfallet. Jonas och Tobias är precis som Gustav födda 1995 och spelade i Sirius U20 lag så sent som i våras.

Victor Lundberg, Sirius libero skadade sig mot Bollnäs borta senast och kommer med stor sannolikhet inte till spel i kvällens match. Johan Jansson Hydling kommer därför spela libero och Daniel Bärneskär och Jonas Eklund spelar backar.

Vi har pratat med Victor för att höra hur han mår samt lyssna in vad det var som hände.
–Jag tror att jag fick en Bollnässpelares skridskospets i ryggen när jag ramlade efter att vi krockat. Det strålar smärta ner mot höften när jag rör mig, men jag har undersökt det och det skall inte vara någon fara. Det är mjukdelar som är skadade och jag hoppas kunna vara tillbaka för spel inom kort, säger Victor.
–Jag kommer prova att träna lite lätt under eftermiddagen och se hur det känns, men förmodligen kommer jag inte kunna spela i kväll utan får se matchen från läktaren istället, avslutar Lundberg.

Vi har självklart pratat med den unge Nils Bergström inför hans elitseriedebut. Det är en väldigt bra vecka för dig, du har inte bara elitseriedebut på agendan?
–Nej, precis. Det är en fantastisk vecka måste jag säga. Jag fick nyligen reda på att jag är uttagen till P19 landslagets läger i Västerås tillsammans med tre lagkamrater till, David Thorén, Johannes Camilton och Oscar Rönnqvist. Men just nu ligger fokus på kvällens match, som blir min första i Elitserien. Det ska bli jättekul, säger Nils med ett stort leende på läpparna.

Hur känns det att få dra på sig A-lagströjan i skarpt läge inför hemmapubliken?
–Det kommer bli häftigt. Det här är något jag har drömt om länge och alltid haft som ett mål med min bandy. Om det blir något spel i kvällens match för min del vet jag inte, men det ska bli roligt att bara få vara med i laget, säger Bergström.

Du känner de flesta i laget ganska väl, trots att stora delar av publiken förmodligen har sett dig spela tidigare, berätta?
–Ja, precis. Dels har jag spelat med många av grabbarna i juniorlaget men sedan har jag också varit med och tränat med A-laget till och från en längre tid. Utöver det har jag även spelat en del träningsmatcher med laget, 4 matcher tror jag det blev under försäsongen för att vara exakt. Men detta är något annorlunda måste jag säga, Elitserien, Studenternas IP och hemmapubliken på läktarna, avslutar Nisse.

Slutligen, vilket nummer har du på ryggen i kväll?
–31.

Vi har precis som vanligt även pratat med Huvudtränare Mats Söderman under dagen. Berätta om känslan inför mötet med Vänersborg?
–Vi har en bra känsla i truppen. Det är härligt att spela inför våra fantastiska supportrar nere på Studan. Oavsett hur många som kommer så är stämningen varm och Västra Sidans sång får det att låta som att det är fullsatt.

Hur ser ni på motståndet i kväll?
–Vänersborg är duktiga, de har ambitioner att nå slutspel. De har framför allt ett antal väldigt bra genombrottsspelare och tillhör de vassaste på fasta situationer. Det gäller att vi spelar noggrant i defensiven och håller ihop laget.

Det är ett ännu yngre lag än vanligt i kväll, med Johan som Libero, berätta?
–Det känns bra, jag är inte orolig. De unga spelarna har visat stor vilja och imponerat ordentligt under säsongen. Johan har stor erfarenhet av att spela libero och är säker med bollen och positionerar sig bra på planen.

Kan du avslöja något kring spelstrategin i kväll?
–Det är svårt att säga redan nu, det beror på hur vädret ser ut. Om det fortsätter regna och vara varmare än vad det har varit senaste dagarna kan det komma att bli mycket luftspel. Om det blir aktuellt har vi Viktor Broberg där framme som är otrolig på att vinna kampen om långbollar.

Vi önskar junioren och Elitseriedebutanten Nils Bergström, Söderman och Sirius stort lycka till i kvällens match mot Vänersborg.

Matchen i kväll, onsdag 25/11, mot Vänersborg på Studenternas IP kl 19.00 är omgång 8 i bandyns Elitserie. Om ni inte har möjlighet att komma ner till arenan och se matchen live, följ den då på UNT:s direktrapport eller på Elitrapport.

Nästa match efter denna spelas redan nu på fredag 27/11 kl 19.00 mot SAIK, även den på hemmaplan. Vi hälsar er varmt välkomna till Studenternas IP och tipsar er samtidigt om att förköpa er biljett HÄR redan i dag.

Tillhör du en av de som alltid har undrat hur en svävare ser ut i verkligen och hur den faktiskt fungerar? Kanske funderar dina barn över detta och är nyfikna på dessa minst sagt häftiga farkoster? I så fall vill vi tipsa er att om komma ner till Studenternas IP när Sirius möter Vetlanda på fredag 11/12 kl 19. Det kommer nämligen att finnas en svävare på plats på arenan då. Håll utkik i våra medier framöver för att få veta mer om vad som händer på Studan den 11:e december. Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen bjuder hela Uppsala på fri entré. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning, njut av tradition intill Fyrisån, se en svävare och mycket mer. Hoppas vi ses där.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 25 nov 2015 kl. 16:24

Annonser


51