Logga in

?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
2103
b55dc72f02ee7d7a253a52ea81a9fe6e
Tillbaka (UPD: 2015-12-26 13:59:59)

Inför Vetlanda-Sirius

Laget som Sirius ställer upp med i dag är aningen förändrat sedan dubbelmötena mot Hammarby innan jul. Gustav Holmgren är tillbaka i Siriusmålet och Patrik Eidenert är åter på mittfältet efter sin sjukdom. Jonas Eklund har tränarnas fortsatta förtroende på sin vänsterbacksposition. Daniel Bärneskär finns inte med i dagens uppställning. Han tränade i går för första gången sedan sin sjukdom men är fortfarande inte helt återställd och vilar därför från dagens match. Junioren Nils Bergström är med i dagens trupp, och börjar matchen på en fullsatt bänk tillsammans med Tobias Engstrand, Jimmy Lindgren och Joonas Peuhkuri.

Sirius ställer upp med följande lag mot Vetlanda i dag:
Målvakt: Gustav Holmgren
Försvarslinje (från vänster): Joel Wigren, Johan Jansson Hydling, Victor Lundberg, Jonas Eklund, Jakob Jenefeldt
Mittfält: Mattias Widén, Patrik Eidenert, Tobias Andersson
Anfall: Viktor Broberg och Markus Kumpuoja

Spelarna i laget var jullediga 23:e och 24:e och fick möjlighet att spendera lite tid med sina nära och kära i lugn och ro. Under gårdagen (juldagen) var man åter på is och tränade för att komma förberedda till dagens match.

Vi har pratat med Sirius huvudtränare Mats Söderman, som var nöjd med juldagens träningspass. Berätta hur tankarna går inför årets upplaga av annandagsbandyn?
–Det bli jätteroligt att spela i dag, det är något speciellt med annandagsbandy. Hela laget gjorde en bra träning i går kväll och känslan är att grabbarna är otroligt laddade och har bra energi inför dagens match. Vi ska plocka fram samma känsla som vi hade i andra halvlek mot Vetlanda, samt i dubbelmötena mot Hammarby, säger Mats.

Hur ska ni spela i dag för att ta två poäng mot Vetlanda?
–Vi spelade rätt bra mot Hammarby senast, men sedan händer det andra saker som gör att vi släpper in många mål på kort tid i andra halvlek, saker som är svåra att styra över. Det är idrott. Men vi var bra i sin helhet, och fick den matchbilden vi ville. Vi spelade nyligen mot Vetlanda på studan. Vi gjorde då en passiv första halvlek, framför allt första 30 minuterna men var sedan bättre i andra halvleken. Det slutade med en 3-4 förlust. I dag spelar vi i SAPA Arena under perfekta förhållanden. Vi vill utgå från där vi avslutade mot dem hemma, ta initiativ och föra matchen dit vi vill. Vetlanda är bra hemma, de har mycket segrar i SAPA där de har slagit flera mycket bra lag. Slutligen, annandagsbandy är häftigt. Det är tradition. Det är bandyns dag. Framför allt är det här en kul match för spelarna. Jag hoppas det blir mycket folk på läktaren, avslutar Söderman.

Redaktionen har även pratat med Jimmy Lindgren under förmiddagen. Hur är känslan hos dig och i laget?
– Det är en lite annan känsla måste jag säga, man har växt upp med att annandagen är speciell. Och det är den verkligen. Känslan är god helt enkelt. Förhoppningsvis blir det lite mer folk på läktaren än vad det brukar vara, men jag har ingen aning om deras publiksnitt har varit den här säsongen, säger Jimmy.

Vad gör ni för att vinna i dag?
–Vi ska bygga vidare på vår andra halvlek mot Vetlanda. Det är precis det vi gjorde mot Hammarby. Gör vi det har vi en bra chans att ta med oss två poäng till Uppsala i dag. Vi vet vad vi ska göra ute på planen. Alla spelare har en roll att fylla och gör sitt yttersta. Jag tycker det syns på planen. Nu är bussen strax framme och det är dags för att fokusera fullt ut på matchen, avslutar Lindgren.

Vi önskar Söderman, Lindgren och Blåsvart stort lycka till i dagens match mot Vetlanda i SAPA Arena.

Matchen i dag, lördag 26/12 (annandagen), mot Vetlanda i SAPA Arena kl 15.00 är omgång 15 i bandyns Elitserie och årets näst sista match för blåsvart. Följ matchen på UNT:s direktrapport alternativt klicka in på Elitrapport och följ den där.

Nästa match för Sirius spelas hemma på onsdag 30/12 kl 19.00 mot Tillberga på Studenternas IP. Hjärtligt välkomna för att se årets sista Siriusmatch på Studan.

/Redaktionen

Posten senast uppdaterad 26 dec 2015 kl. 13:59

Annonser


51